|
![]() |
#1 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Analog2spdif
Jel se mogu analogni 5.1 zvučnici puknut na lionijski dvd pa preko spdif-a na zvučnu u kompu il bi za to bilo bolje 5.1 pojačalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Re: Analog2spdif
Citiraj:
Ako je ovo prvo, onda ne smiješ to prikopčavati na 5.1 pojačalo jer već imaju pojačalo na sebi, osim naravno na 5.1 pre-out izlaze na pojačalu (recieveru) ako ga posjeduje. Analogne PC 5.1 zvučnike moguće je spojiti na DVD player samo ako DVD player posjeduje analogni 5.1 izlaz, a time i Dolby Digital i DTS dekodere, a nažalost većina ih to nema. Analogne zvučnike ne možeš direktno spojiti na digitalni SPDIF jer ti treba D/A konverter, koji se nalazi u posebnim, skupim uređajima ili u AV recieverima/pojačalima. Rješenja imaš dosta, ali nažalost za sva trebaš izdvojiti novaca, pa sam procijeni što ti najviše odgovara: 1. kupiti DVD player sa analognim 5.1 izlazom i dekoderima (kao npr. Pioneer 575A, 1300 kn) 2. kupiti zvučnike opremljene Dolby Digital i DTS dekoderima i optičkim i koaksijalnim digitalnim SPDIF ulazima, poput Logitech Z5500 (2700 kn) 3. kupiti odvojeni dekoder kao dodatak za PC zvučnike sa SPDIF ulazima (jedini u ponudi je Creative DDTS100, oko 1000 kn) - ponaša se kao pravi AV reciever samo bez ugrađenopg pojačala. 4. kupiti zvučnu karticu sa Dolby Digital dekoderima i digitalnim ulazom za eksterni DVD player (npr. Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro, 1600 kn) 5. kupiti AV reciever sa 5.1 preout izazima, ali to se baš i ne isplati ako imaš PC zvučnike |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
|
Analogni aktivni za piceka važno mi je sam da ih spojim na spdif znači dvd bi služio ko nekakav router |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne razumijem što time želiš reći. DVD preko svog SPDIF izlaza šalje zvuk sa DVD diska u digitalnom, neprocesiranom obliku koji se mora procesirati, dakle, taj signal treba doći, ovisno o vrsti materijala, ili do D/A konvertera ili do Dolby Digital/DTS dekodera. Takav signal dakle mogu primiti samo određeni uređaji, koje sam naveo u prethodnom postu. Da bi na svojim PC analognim zvučnicima čuo ikakav zvuk iz SPDIF izlaza na DVD-u, taj signal prije tih zvučnika treba proći kroz jedan takav dekoder koji ima SPDIF ulaz. Ja stvarno ne znam kako ti zamišljaš DVD kao nekakav router :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
M.U.P.
|
Nije ni bitno isprobano i radi. DVD služi ko konverter sa analogono na digital |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti vjerojatno, a da ni ne znaš, govoriš o DVD recieveru, integriranom recieveru i DVD playeru, koji se u rijetkim slučajevima može kupiti posebno (Yamaha, Onkyo, Kiss...), ali se u 99% slučajeva javlja kao glavna jedinica za kompaktno kućno kino. Dakle, pretpostavljam da zapravo govoriš od DVD-u nekog kućnog kina tipa Sony, Pioneer, Philips, Panasonic ili slično... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
M.U.P.
|
Ljepo piše (lionijski) LINIJSKI DVD pa ako nisi shvatio o čem se radi drugi put pročitaj pitanje prije nego odgovaraš na thread |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Linijski DVD playeri nisu recieveri, dakle, nemaju ulaze već samo izlaze (stereo, 5.1, SCART, SPDIF opt&coax, RGB, DVI, HDMI... ). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
|
Dakle blutech DVD player sa 5.1 i dts ugrađeni dekoderi spdif izlaz i analogni 5.1 konektori negdje oko 400kn. Pa šta ti nisi čuo za kućna kina po 600kn?? Di živiš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad sam ja ikad spomenuo da ne postoje kućna kina za 600 kn? I sada, kako si ti taj SPDIF IZLAZ na DVD playeru iskoristio kao ULAZ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
M.U.P.
|
A ko je reko da je na dvdu iskorišten ko ulaz???? Iskorišten je ko ulaz a onaj na zvučnoj ko izlaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, istina, "kućno kino" u tom slučaju samo je marketinški pojam, ne i stvarna stvar. Kućno kino po meni počinje iznad 5 000 kn za audio sustav i podrazumijeva odvojene komponente. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
- standalone dvd/divx player - receiver - 5 zvucnika (ne 5 istih, nego 2 prednja stereo + 2 satelita + centralni) - woofer - dobri kablovi - projektor, telka... Ove pizdarije kaj svi kupe telku od 1000 kn, dvdplayer s izlazom za zvucnike za 500 i paket zvucnika za jos 500 ne priznam... Bolje je od obicne telke solo, to da, al' kucno kino nikako.
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ah šta ćeš... to je još jedna misterija ljudskog društva - ljudima nije bitno što zapravo kupuju, nego koji pojam kupuju. Svi hrle uzimati jeftinjake jer kupuju "kućno kino", a uopće ih ne zanima što je to i što se nalazi sve tu. Samo se gleda na broj funkcija (od kojih više od pola ne znaju čemu služe) i to je to - masa idiota je obmanjena! Evo nekoliko primjera "mitova i legendi" u neupućenoj masi: - iPod je najbolji MP3 player koji postoji - kvaliteta digitalne fotografije je u megapixelima - što više watta - kvalitetniji zvuk - što glasnije = kvalitetnije - što jači bas = kvalitetnije - kamera na mobitelu - esencijalna funkcija - digitalni signal = kvalitetniji signal - 100 Hz = kvalitetnija slika itd... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|