|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) WD Caviar Green 1.5 TB - vidljivo samo 500 GB?
Pozdrav, stavio sam WD Caviar Green 1.5 TB disk u računalo i kad sam ga u disk managementu inicijalizirao i formatirao pokazuje mi samo 500 GB. U opcijama formatiranja mi nudi isto 500 GB. Jel može neka pomoć ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nov ili rabljen disk? Daj neke slike
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Da se nadovezem jos na ovo gore, koji OS u pitanju? PS. Daj popuni opciju "Moj komp" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sorry ekipa ![]() 1) Intel C2D E4600 @ 2.40GHz 2) Gigabyte GA-P35-DS3P 3) 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 4) ATI Radeon HD 3850 5) ST3500320AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) (primarni disk) 6) WDC WD15EARS-00Z5B1 ATA Device (1397 GB, IDE) (sekundarni disk) Ja sam nešto prtljao po Acronisu i nekako sam ostatak diska uspio upaliti. Nemam pojma kako ali to je ok, sad imam dvije particijie po 500GB za storage i jednu od 1 TB za backup. Tako da riješenje je Acronis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Rješenje nije Acronis. Disk ako je nov mora radit kako treba. Ne može radit trećina diska osim ako netko nije petljao po kapacitetu. BTW WD15EARS je SATA disk
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo što sam napravio. Kupio sam ga u HG spotu ( neznam jel se smije pisati ime firme ? ), stavio u komp, spojio na napajanje i data kabel i upalio komp. Otišao na Administrative Tools -> Computer Management i tamo mi je prikazivalo samo 500GB. Inicijalizirao sam ga i formatirao u NTFS na najviše što mi je nudio a to je 500 GB (nešto malo manje ali zaokružim na 500). Onda sam švrljao po forumu i naišao na Acronis te sam s njim, nemam pojma kako, uspio upaliti preostalih terabajt kapaciteta. Sad sve radi ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ja sve probleme s hdd-ima radim s paragon partition managerom |
![]() |
![]() |
|
|