|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Održavanje uredske mreže i kompova
Već neko vrijeme radim u firmi totalno druge stvari i skužili su da znam nešto i o kompovima, pa su mi odlučili davati malo više love, pa da im nije više bed kad zapne pozvat mene da riješim. Mreža je podignuta na t-com-ovom thompsonu, 6 korisnika, svi ma Xp-u. Jedan mrežni printer i svaki komp po printer sheran preko usb-a. Trebalo bi srediti neki back up, 2-3 predefinirana filea po svakom kompu i backup outlook-a. Ideja mi je bila svakom kompu instalirati program (neki za back up,ako znate koji dobar preporučite) i kupiti usb stickove po jednog za svaki komp ili da samo ubace prazan dvd i pokrenu ikonu, sve više im je prekomplicirano. Ili ako postoji još koji način....? Eto i do sad su stvari funkcionairale, ali kad me plaćaju da malo poboljšam uslugu. Svaki prijedlog i savjet dobrodošao
Zadnje izmijenjeno od: LiquiD SileNcE. 20.02.2010. u 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jok, centraliziraj to na jedno mjesto (neki postojeći komp ili novi server, kako god) pa onda od tamo izrađuj dodatne kopije backupa itd. Te sve fajlove što oni imaju na svom kompu mogu biti na tom centralnom file-serveru, targetiraj na svakom klijentu mapu my doc na server, možeš napraviti i sinhornizaciju offline filesa tak da i ako server rikne - svatko ima lokalnu kopiju kod sebe. Što se tiče mail-klijenta - otprdi ih s toga, otvori ima gmail domenu i nek koriste web mail, što bi bilo savršeno za tako malu mrežu. Možda malo pretjerano za mrežu od 6 kompova, no ako se budete širili - već imaš sve riješeno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
definitvno centralizirati. serveri vise nisu toliko skupi a rijese ti sve probleme.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ma kad su svi prijenostni, a objasnit šefici da kupi jedan stolni za server neće proći, bar ne još. Ne mogu ih ni seliti na webmail jer imaju registriranu domenu i pristupaju preko pop-a, a web sučelje i nije juzer frendli. ![]() Tor, dobar prijedlog za file server. Sad ne prolazi, ali hipotetski, podaci offline sinhronizacije se nalaze u temp fileu korisničkog računala ili ih se da preusmjeriti u neki drugi izdvojeni file?
Zadnje izmijenjeno od: LiquiD SileNcE. 03.03.2010. u 10:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
a ono sloziti neku kantu koja ce raditi backup nebi trebao biti veliki trosak.. fino izneses argumente sefici i ako je normalna pristat ce .
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
xp built-in rješenje ima u win folderu keš pod imenom csc (hidden, system) ako se ne varam, no možeš ti i neko 3rd party rješenje korisitit... allway sync imam doma, kojeg ti komotno možeš podesiti da ti istovremeno odradi backup na server, na drugu particiju diska i recimo usb stick... njemu je apsolutno svejedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja sam poceo raditi sync backup na kucnim kompovima i laptopovima.. Ima ih 4, neki vista, win7 i xp.. Lepo uzeo externi seagate od 1tb, mojom greskom spaja se sa usb 2.0 al i dalje radi svoj posao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|