Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2010., 14:50   #1
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Podizanje Windowsa kod dual boota ne radi kad isključim disk sa starim Win

Dakle situacija je slijedeća....

Na jednom disku (Seagate) još prije dosta vremena instalirao sam windows XP, da bi nakon nekog vremena na drugi disk (Samsung) instalirao Windows 7. Dakle sedmica je instalirana poslije XP-a. Ti diskovi i operativni sustavi su živjeli u miru i slozi do nedavno kada sam nešto malo previše prčkao po XP-u i više ga ne mogu podignuti jer mi se računalo nakon što prođe onaj dio za izbor operativnog sustava i onaj logo od win XP-a jednostavno restarta. Ne pomaže ni boot sa cd-a,samo se restarta. 7-ica pak radi bez problema i s njom mogu normalno ući u windowse,sve šljaka,sve 5 što je i razumljivo pošto je to zasebni sustav na drugom disku.
Ono što sam ja bio napravio jest,isključio onaj disk na kojem je XP i ostavio samo onaj sa 7-icom i postavio ga kao primarnog da boota s njega,no nakon toga mi pri podizanju sustava javi "NDTRL is missing, press ctrl+alt+del to restart". Da li mogu nekako postaviti da mi ta 7-ica bude glavni sustav i da mi odmah podiže s njega,pa da više ne moram uopće instalirati XP. tj. reinstairati 7-icu?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2010., 14:52   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ubaci 7 u cd rom, bootaj i napravi startup repair.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2010., 21:05   #3
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
hm....ne ide tako...izgleda da mi ne gine reinstalacija windowsa
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno