|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Gigabyte EP35-DS3P ne radi kad se spoji ATX +12V konektor
Kad prikljucim atx_12v (onaj 4pin crno zuti) na ep35-ds3p dogodi se neki strujni udar i ugasi se maticna, pola sekunde nakon paljenja, samo trepnu one status ledice. Sve sam izvadio sa maticne znaci nema bas nista prikljuceno na nju, probao sam sa razlicitim napajanjima.Kada izvucem taj kabel maticna se upali i radi. Molio bi pomoc ako netko ima kakvu ideju ili mu se nesto slicno dogodilo. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ploca (EP35-DS3P) atx_12V ima 8-pinski prikljucak.? Ne znam koji kabel ti prikljucujes na to, ali bi bilo dobro da cirnes u manual jer koliko vidim nece ploca na dobro cim ti imas strujne udare i kojesta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Imas pravo ima 8pinski atx_12v_2x, preko drugoga je bila neka crna kapica i radila je normalno 1ipo godinu samo sa jednim 4pinskim prije nego je naglo crkla i skuzija sam da radi kad to izvadim. A kad je kabel ukopcan i upali se nije dobro nikako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi pogledao da ti je ploča izolirana od kućišta? Izvadi je iz kućišta, stavi je na stol, stavi proc, grafu, hard i 1 keks rama na nju i onda spoji s napajanjem i pokreni (nađi u manualu koji su pinovi front panel konektora za power button i spoji ih kratko šarafcigrom da upališ komp) pa nam javi rezultate.
![]() |
#5 |
Premium
|
Ploca je na stolu, to sam vec proba i isto se dogadja, samo zatrepere status ledice na maticnoj i ugasi se. Pokusa san prvo upalit bez tog napajanja atx_12 pa onda dok radi ukopcat i odma crkne kad ukopcas uz cudne zvukove ![]() Evo iz uputa: The 12V power connector mainly supplies power to the CPU. If the 12V power connector is not connected, the computer will not start. • Use of a power supply providing a 2x4 12V power connector is recommended by the CPU manufacturer when using an Intel Extreme Edition CPU (130W). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Izvadi procesor pa vidi hoće li se upaliti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hoce ali samo kad nije ukopcan 12v |
![]() |
![]() |
|