|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Nadogradnja laptopa
Imam HP6730b laptop, sakupio sam nešto novaca pa bi uložio u njega ima tko kakav prijedlog?? Inače konfiguracija ide ovako: Intel Core 2 duo P8400 (2,26 Ghz) RAM: 2048 Mb (2Gb) DDR 2 HDD: 250 Gb 15,4" 1680x1050 (WSXGA+)AG WVA DVD RW (dual layer) VGA GMA 4500MHD |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
U koju svrhu koristiš računalo i s koliko novaca raspolažeš? Jedino što bi mogao nadogradit je RAM memorija ili zamjenit disk ali ovisi jel ti uopće potrebno to. Drugo ništa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Slazem se, cak je i pitanje ako imas sad 2x1 gb onda bi treba vadit jedan (ili cak oba) ukoliko bi zelia 3gb (ili 4gb) a pitanje je jel ti potrebno.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pa vjerovatno je moguce stavit neki drugi P8xxx serije (mozda P8700)... ali mislim da to ne bi bio prevelik pomak a vjerovatno ne bi bio mal izdatak. Pogledaj kakva ti je maticna i/ili googlaj sta ti podrzava i sta bi moga ubacit. Sumnjam da moze bit neki preveliki pomak.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
vjerojatno mozes staviti core 2 quad q9000 ili q9100 jer su oba socket P kao i tvoj (vjerojatno). Postoji jos jedna verzija P8400 ali u vecini laptopa taj P8400 je socket P u pitanju. Mozes i stavit jedan stick od 2gb umjesto sticka od 1gb ,pa da imas 3gb. Ili oba zamijenit za 2X2gb stick. Mozes i stavit malo brzi WD black 320gb ili 500gb 7200 okretaja. Sve to bi ti vjerojatno ubrzao PC dok radis sa Autocadom i slicnom programima ali pitanje je koliki je odnos ulozeno/dobiveno. Naravno,racunas i koliko mozes dobit za svoje komponente i za isti iznos umanjis ulozeni novac i dobijes trosak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Za to sto si naveo,je jednostavno previse novaca u pitanju. Je da bi laptop bio brzi sa nekim jacim procom,SSD-om i 4GB RAM-a,ali ti to ne bi sad osjetio kao da imas ne znam ni ja sto,ali bi zato tvoj djep to osjetio dobrano. PS,ako bas imas novaca na bacanje,onda ubaci SSD neki(zavisi koliko ti treba mjesta,pa multimediju i file-ove mozes drzati na nekom prijenosnom hardu),2x2 GB RAM-a i najjaci proc koji ide u taj lap(posaljes mail supportu i pitas koji najjaci proc ide) ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za ono što radiš, svako ulaganje u taj lap je promašena investicija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|