|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2009
|
Označio neku particiju kao aktivnu i više ne mogu bootati Windows 7
Ljudi napravio sam glupost i neznam kako da rijesim, koristim win7/ win xp dual boot i dok sam bio na 7 nesto sam radio u disk manegmentu i i oznacio sam neku od particija za aktivnu sto nisam smio učiniti, ta particija nema boot fileove na sebi,naravno kad sam ga iduci put palio napisao je no bootmgr,pres ctrl+alt+dlt to restart, ubacio sam cd od win7 i isao na repair PC, i on mi je nasao problem- da nema boot manegera ali ga nije mogo popravit, onda sam reinstallao xp jer na njemu sam imao samo par programa pa nije bilo neke velike stete i na njemu sam instalirao easy bcd i s njime sam sve reguralno instalirao-boot maneger itd..- međutim kad sam ga restartao opet se upalio win xp i nije bilo dual boot opcija???, sve sam pokušao sto se pokusat moze ali ne radi, kad idem u disk maneger pise da je d particija "bootable", naravno na njoj je win xp i njega boota, a d particija na kojoj je win 7 je samo aktivna, ako se dobro sijecam meni je na default kad je sve radilo E particija bila aktivna ali me strah opet je stavit da bude aktivna jer to nema veze s zdravom logikom- na njoj nema boot fileova na njoj su samo filmovi igre itd.. Sta da radim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2009
|
evo sad sam pokusao i sa win 7 cd-a u repairu, ono sa fixboot i fix mbr i opet boota xp, dajte jel zna ko do cega bi moglo bit, kako da stavim c particiju da bude bootable. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|