|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
remote desktop
pozdrav svima, imam jedno pitanje, ja sam u studenskom domu i želim se remote spojiti na frendov komp, koji nije u domu. Spojim se sa teamviewer-om, ali zanima me je li moguće to izvest sa "remote desktopom" i ako je kako? mora li se opet kreirat neki vpn ili takvo nesto? thx
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
On mora forwardirat port 3389 i dati ti svoj IP. Ili preko dydns-a složit za IP. Mora mu bit omogučen remote desktop i mora imat password na Windowsima. Kaj fali teamvieweru?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ne fali tv-u nista, ali me zanima kako se to spojit ovako...ja sam mislio da je problem u tome sto dom ima zasticenu mrezu, na druga racunala u domu se spojim bez problema, ali racunala u van doma nemogu...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Za ovakve stvari koristio sam kombinaciju WinSSHD i Tunnelier(http://www.bitvise.com/). Uz obavezno korištenje DynDNS-a tvoj prijatelj bi trebao instalirati WinSSHD na mašini na koju ćeš se spajati i forwardati na routeru defaultni ssh port 22 na tu istu mašinu. Na ovaj način dobiješ enkriptirani tunel između vaša dva PC-a, a unutar samog Tunnelier klijenta imaš opciju za remote desktop. Nije baš jednostavno za složiti ali ovdje je sigurnost daleko ispred svega. Malo pročitaj dokumentaciju i sve bude OK. Naravno router u domu trebao bi puštati odlazni promet prema portu 22. PS DynDNS nije obavezan ali u tom slučaju svaki put morao bi ti javiti trenutnu IP adresu. Zadnje izmijenjeno od: herion. 23.02.2010. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hvala, probat cu to slozit...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nisam dugo bio na siteu. Ima ovdje dosta dobro objašnjeno http://www.bitvise.com/remote-desktop |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|