|
![]() |
#1 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
stižu novi IPS-ovi
dell U2410, 24" 1920x1200: http://www.tftcentral.co.uk/news_arc...htm#dell_u2410 NEC EA231WMi, 23" 1920x1080: http://www.necdisplay.com/NewsAndMed...4-2481e12af833 dell je klon HP LP2475W-a (kao i philips koji već ima svoju temu ovdje), dok je NEC (izgleda) sRGB... i poznavajući domaće tržište, neće ovdje biti dostupan za kupovinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
dell bas i nije klon hp-a, uzmimo cak da je ono marketinski trik s mogucnoscu prikaza 1B boja, ali 12bit lut je vec nesto interesantnije. No pricekajmo da stvar izade pa da vidimo sta zbilja je istina, a sta bas i nije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
mene brine jako onih 1B boja, da to nije malo oslabljeni 2480zx!? posto nije tocan model matrice naznacen (po obcaju) zato i kazem da treba pricekat neki primjerak da se pojavi negdje prije nego dodemo do zakljucka o kakvom se tu zbilja monitoru radi.
![]() |
#6 |
machine that goes ping!
|
ovdje možete pratiti australski thread o U2410: http://forums.whirlpool.net.au/forum....cfm?t=1256560 neki ga već koriste. iz threada izdvajam papirić o tvorničkom mjerenju kalibracije monitora na dnu pete stranice, kao i spomen hue, saturation i gain postavki po kanalu (!) na početku sedme stranice. još nema pravih testova, ali prema ovome što se dosad može vidjeti, monitor je mrcina i ako bude imao istu cijenu kao i HP, pa čak možda i malo veću, ne treba uopće imati dvojbe o tome što kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
cjena bi mu trebala biti kao i kod 2408wfp, dakle ~5000kuna. http://www1.ap.dell.com/au/en/busine...=bsd&cs=aubsd1 Ja ću ipak ići na 2209wA ili možda onaj novi 23" IPS NEC ako bude dobar i ne previše preko 3000 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kontaktirao sam Kodeks u vezi nabavke monitora, evo odgovora: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
machine that goes ping!
|
ameri sada mogu kupiti U2410 za nevjerojatno visokih 480 baksa, što trenutno iznosi - pazite sad ovo - 2410 kuna! (zapravo 2411.56 po srednjem tečaju HNB-a, ali onako ljepše izgleda). ako cijena kod nas bude 4190 + PDV, to znači da je rvacki faktor pražnjenja džepova dogurao do 2.13x. nije li to ipak malo pretjerano? zašto je uopće tako? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa najčešće se isplati računati 1usd=1eur....ne isplati se nikad uspoređivati s amerikom....eventualno treba vidjeti kolke cijene su u europi.... Europa je uvijek imala veća davanja neg što je u americi (praktički za sve moguće).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
machine that goes ping!
|
znam, ali kod nas uvijek još dodatno nabiju cijenu, a ne shvaćam zašto. evo, recimo da cijena u europi bude 480€, to je 3513 kn. gore piše da je očekivana cijena kod nas 4190+PDV = 5153 kn odnosno 700€. je li stvar u tome da domaći distributeri dellove opreme uzimaju veliku maržu, ili dell jednostavno na ovo tržište baca monitore po višim cijenama? mislim, ne radi se tu o nekoj lijevoj firmi, već o gigantu kao što je dell... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Kod nas Pevec,Metro...upravo iz tog razloga su jeftiniji od većine.
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
prije ce bit da metro, pevec i slicni imaju manje marze jer su veliki ducani s velikim prometom i ogromnim asortimanom, u odnosu na polu-ciganske dilere hardverom... |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
to sto je ipak bolji od necega sto je bilo samo ok nije za pohvalu. Ima monitor dobrih karakteristika doduse, al nije bas sve ono sto se ocekivalo. srgb mod je zanimljiv, no ni blizu savrsen. Mozda koja od buducih revizija to i ispravi. Kako god, tko kupuje tako nesto treba jednostavno odvagnut prioritete, kod mene ce cijena cini se bit zavrsni faktor izmedu njega i hp-a, po ovome jednostavno ne mogu odlucit koji mi se vise svida. Za nesto "srgb color critical" imam ovog 20", a ostalo mi wide gamut ni ne smeta. Taf chojs
![]() |
#21 |
machine that goes ping!
|
dell je nešto pokvario: http://en.community.dell.com/forums/t/19296038.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Poznavajuci DELLovu praksu, ignorirat ce problem. Za 6 mjeseci do godinu dana pojavit ce se nova revizija koja ce rijesiti ove probleme i (nadam se) donije manje iritantne nove probleme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, niposto nije razocarao - pogledajte samo kolika je razlika u USA izmedju NECa i DELLa istih karakteristika! U nekim slucajevima je DELL upola jeftiniji, ponekad i vise. Nisu Japanci u NECu lude budale, znaju oni zasto cijene svoje LCD ekrane toliko koliko ih cijene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
evo della u2410 i kod nas...nešto manje od predviđenih 5100 kuna ali... http://www.nabava.net/trazilica.php?q=u2410&x=0&y=0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Dobio sam info da ce NEC EA231WMi kostat oko 4600 kn :-( |
![]() |
![]() |
|
|