Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2010., 10:39   #1
fico007
Premium

Datum registracije: Jun 2008
VLC i ostali player-i veličina titla

Imam dva pitanja:
a)
Za gledanje na kompu koristim VLC player. Obzirom da imam mali (17'') monitor veličina titlova je OK. Međutim kada spojim komp na TV (32'') titlovi su premali. Probao sam povečati veličinu titlova (.srt) i to na tri načina:
1. Otvorim titil u notepad-u i povečam veličinu fonta, ali kada ga pokrenem u VLC-u veličina se nije povečala.
2. U VLC: Mediji --> napredno otvaranje datoteke ---> koristiti datoteku podnaslova (tu izaberem titl) ---> veličina ---> stavim na veliko ali kada pokrenem film veličina titla opet ista.
3. U VLC: Alatke ---> prilagodba ---> podnaslovi i OSD ---> font ---> veličina fonta stavim na veliko ---> snimi postavke ali opet ništa.
Kako podesiti veličinu titla u VLC player-u (trenutno imam verziju 1.0.2)? Ako to nije moguče preporučite neki player koji to može, ali bitno je da ne trebaju nikakvi dodatni kodec-i (znači da radi kao i VLC, instaliraš i radi) i da čita barem iste formate kao i VLC i da je freeware..

b)
Kada gledam avi sa linijskog DVD player-a (Philips) on ima mogučnost podešavanja položaja titlova, tako da na TV-u mogu staviti "wide fit" tako da nemam onog crnog ruba gore i dolje. Međutim preko kompa i VLC player-a ne mogu rastegnuti sliku, tako da je taj rub uvijek prisutan. Kako to podesiti u VLC-u i opet, kao i pod prvim putanjem, ako to nije moguće, preporučite neki player koji to može.

Vidio sam da dosta hvale KM Player, međutim sam našao da se s njim instalira i trojan UdRemove.exe.
fico007 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2010., 11:09   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor fico007 Pregled postova
1. Otvorim titil u notepad-u i povečam veličinu fonta, ali kada ga pokrenem u VLC-u veličina se nije povečala.
ovo je bez premca forumski pothvat godine
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2010., 11:13   #3
fico007
Premium

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ovo je bez premca forumski pothvat godine
Ne znam zašto je to toliko čudno. Na net-u sam našao upravo takvu uputu i što je najbolje čovjek je pisao da mu to radi. Umjesto da pametuješ, ako znaš pomozi. Da znam to sam riješiti nebih pitao ovdje.
Staro 16.02.2010., 11:16   #4
Vekster
Premium
Moj komp

Vekster's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
da se ne mučiš, instaliraj si GOM Player, tam imaš povećanje titla

evo ti i link -----> http://www.gomlab.com/eng/GMP_download.html
Vekster je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2010., 11:17   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čekaj otvoriš .srt ili nešto već u notepadu, ctrl+a, promijeniš veličinu fonta, sejvaš i veliki titl na ekranu?

malo sam skeptičan prema tome

za početak ili reinstaliraj ili promijeni player.
Staro 16.02.2010., 11:46   #6
Mad_Duke
Guest

Znam da u mplayerc-u možeš rezoluciju narihtat. Nakon kaj sam stavio 1920x1080 nikad nije bio premali.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
čekaj otvoriš .srt ili nešto već u notepadu, ctrl+a, promijeniš veličinu fonta, sejvaš i veliki titl na ekranu?

malo sam skeptičan prema tome

za početak ili reinstaliraj ili promijeni player.
Notepad to ne podržava. Možeš samo birati font i veličinu istog za prikaz file-a. Ne čuva te iste postavke u samom fajlu, već će otvarati sve fajlove sa tim postavkama.
  Reply With Quote
Staro 16.02.2010., 14:06   #7
fico007
Premium

Hvala svima na pomoći! Da li mplayer ima mogučnost podešavanja veličine titlova?
Staro 16.02.2010., 14:08   #8
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor fico007 Pregled postova
Hvala svima na pomoći! Da li mplayer ima mogučnost podešavanja veličine titlova?
da
  Reply With Quote
Staro 16.02.2010., 14:14   #9
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

možeš ti i u vobsub-u namještavat sve živo i svaki plejer koji koristi haali će ti uzet njegove postavke. ergo ja u njemu namještavam veličinu fonta za win media centar, a kamoli da se to ne može na ovakvim all-in-one playerima.
Staro 16.02.2010., 18:30   #10
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kolega fico007, probaj ovako, otvori VLC idi pod Tools > Preferences, prebaci na All. I Pogledaj na slici:

Oglas
Staro 17.02.2010., 08:55   #11
fico007
Premium

Citiraj:
Autor rams Pregled postova
Kolega fico007, probaj ovako, otvori VLC idi pod Tools > Preferences, prebaci na All. I Pogledaj na slici:

Puno hvala! Ako će nekome pomoći može se i na način kao što sam u uvodnom postu napisao pod brojem 3, ali zbog nekog buga potrebno je nako tog podešavanja potpuno zatvoriti VLC player i ponovno ga startati, jer u suprotnom se ne vidi razlika u veličini.

Rams, molim te, ili bilo koga drugoga da kaže da li se i kako može postaviti veličina slike da nemam crnih rubova gore i dolje (fit to screen).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno