|
![]() |
#1 |
Powered by Ford
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() Pozdrav! Trebam si kupiti novi hdd koji svakako mora biti SATA i samo me zanima koji proizvodjac i model. Zanimaju me vasa dobra/losa iskustva sa ovim diskovima! Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Seagate 120GB!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Seagate u SATA verziji izbjegavati pod svaku cijenu jer imaju bučni seek, usranu STIR tehnologiju (zuje po 10 sekundi svakih 40 sekundi) i zagrijavaju se ko ludi. E, i riknula mi je jedna 160 Gb NCQ Barracuda nakon dva sata, drugu Barracudu sam imao tjedan dana i zamjenio je za Hitachia. Čovjek s kojim sam se mijenjao sad po newsim pljuje po Seagateu (r0k, ako ti išta znači). Moja bi bila preporuka Hitachi 7K250. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: SATA HDD - preporuke!
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
uzeo sam sada dvije baracude (1 za sitstem + 1 za backup ![]() tesko je bilo kojem proizvodjacu danas vjerovati, ali svoje podatke DEFINITIVNO NEMOJ STAVITI U "RUKE" MAXTORA provjereno crkavaju kao na pokretnoj traci, sve je divno sto se tice garancije dobijes novi disk, ali na njemu nedobijes recimo 160gb podataka koje si imao... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
ja sam imao barracudau 80gb sata.... hard rosti, zuji i grije se malo previse.... ako ti to ne smeta uzmi ga.... sad imam barracudu 160gb ata100 i vise sam nego zadovoljan.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
imam 2 Hitachi 7K250 i zbilja su dobri i tihi. brat ima 2 Seagatea 160GB i isto su ok.
![]() |
#10 |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Moj preporuka ti je Hitachi 7k250
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Evo jedna općenita preporuka za SATA diskove. Okreni disk. Vidiš li mali chip sa velikim M na njemu? Bježi!!! Takvi su Hitachi (nisam siguran jesu li svi) i Maxtor. A o tome je trubio zmajček odavno, no njega se ne sluša. Seagate 160 NCQ. To je disk. A svakom se može dogoditi da naleti na loš disk. Promijenio sam 6 komada WD 800JB i jedan mi je iz serije ostao i danas i nikakko da rikne. I što reći za WD 800JB? Loš ili dobar disk? A iskustvo je veće od jednog. Seagate NCQ nije bučan. Bučan je u odnosu na PATA. U odnosu na Maxtor i Hitachi SATA je nečujan.
![]() |
#12 |
Premium
|
reci mi u cemu je problem sa hitachijem (7K250). Imam 2 komada. I jos par frendova i svi su superzadovoljni. Tisina i brzina. Imam server koji radi non stop. Diskovi rade non stop (u RAID0) Na tjedan mi se samo preko neta dla 50 GB i ula isto toliko. Sve komponente u pcu rade do 21dB. Diskovi su skoro necujni.Najvise mi se cuju upaljeni zvucnici (dok ne pustam mjuzu).
![]() |
#13 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Uz to, Seagateu ne možeš promjeniti AAM i STIR ne možeš isključiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaachi
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
Ja i Sky nikako da se prestanemo potpisivati kad je Hitachi u pitanju ![]() Ma da su oni stariji modeli iz 7K250 serije bili malo bučniji (whine), ovi novi su tihi ko bubice (sad imam nekog iz Prosinca 2004. , mejd in Čajna...
![]() |
![]() |
#17 |
Feldwebel
|
A sada pročitajte pitanje (manje važno), pa dobro pročitajte što sam napisao. Kada dođete do zaključka da ste u pravu, opet pročitajte ono što sam napisao i tako do trenutka dok ne uvidite svoju sitnu greškicu. A postoji. Bio sam prilično precizan. I, da, znam da je Hitachi 7K250 tih disk. I ne mislim utišavati disk na račun performansi. Bar ne pretjerano.
![]() |
#18 |
|
Pa ako ćemo gledati tako usko onda je jedini "SATA" disk Seagate i tu nema prigovora... I naravno novi Maxtor DM10 kod kojega NCQ pomaže za razliku od Barice koja si sa NCQ napravi samo medvjeđu uslugu ![]() Ali ja sam zadovoljan i kvazi-sata rješenjem u obliku Hitachija, kvragu pa ni raptor nije loš iako nije SATA :burn:
![]() |
#19 |
Premium
|
@rak pa onda procitaj moj post... vidi koliko mi se podataka downloada na dan (cca 10GB) Istovremeno mi rade: torrent client azureus, winamp, outlook, miranda (ICQ,MSN,IRC), 2 firewalla( windows, bitdefender) 2 anitivirusa (nod32,bitdefender) , bluetooth, emule, speedfan, atitool, IE odnosno avantbrowser, vezan sam na 100Gbit lokalnu vezu (sa cca 400 koristnika)i igram Enemy Territory. Ako iskljucim emule i par programa onda mogu bez beda igrati i HL2. SVE TO radi istovremeno bez da mi se pozna ili da mi trza PC. Jedino se primjeti kada kada se finishiraju torrenti.
![]() |
#20 |
Feldwebel
|
Barice u RAID-u. 2x80 Gb Da li netko misli da ovo TRZA.
Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. Zadnje izmijenjeno od: RAK. 08.03.2006. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() da bi reč rekel....... al ja se držim Barica i još nisam ni Mb s njih zgubil...a za ostalo mi puca ....kolac.. ![]() ![]() ![]() ![]() btw,2x Bara 160/8mb/Sata/ncq/u RAID-0 narafski..... ![]() Zadnje izmijenjeno od: mitzek. 12.07.2007. u 15:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja imam dve barice jedna sata druga pata. Ova pata je mrak uber tiha, ova sata je GLASNA do bola. No uz sve njezine nedostatke moram priznat NIKAD mi, ali NIKAD nije nikaj potepla, crkla ili zezala. Ak vam ne smeta buka onda je UBER. Sad ima novih tihih verzija za kupit. Sad sam več polako lud sa svojom. Frend ima isti model al u finom kučištu i ne čuje se tak da ču uzet onaj šarkoon kit za stišavanje pa ču vidjet. Možda ju spojim na 7v ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
NE Barracuda od 160gb
Do sada sam imao WDC WD800BB-00DKA0 (80 GB, ATA 100) s 2 mb chace koji je u radu necujan, no nedavno sam kupio Disk Seagate Barracudu ST3160827AS (160 GB, S-ATA) koja ima uzasno glasnu glavu za citanje/pisnje, to zvuci kao da doma imam neku 486-icu staru 10 god toliko buke u radu!!! Disk je dok nist ne radi naravno necujan, ali cim pocne nesto radit.... Brzina je ok, no uzeti ako i samo ako (<->) vam NE SMETA BUKA koja meno osobno uzasno nervira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
s kojim programima ste mjerili brzine vasih diskova?
![]() |
#25 |
Guest
|
Vidim da je sve više pritužbi na Seagate SATA diskove... Izgleda da su silence freakovi osuđeni na Hitachi (stišan AAMom) ili Samsung... Inače, mjerio sam brzinu diska sa HDTach-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
RIAA
Datum registracije: Aug 2003
|
ej, al nitko nije spomenuo WD SATA izvedbu?? ima tko kakvih iskustva jer ja imam vec drugog WD-ATA i rade vrlo zadovoljavajucee... dal kod njih kod SATA izvedbe ima pomaka u brzini, tj zvucnosti? jel se osjeti razlika izmedju SATA i ATA? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|