Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2010., 21:02   #1
zipax
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Question Laptop za obradu fotografija, a do 6500 kn :D

Lijep pozdrav!

Znam da ste odmah po naslovu pomislili nema sanse, da se izmisljam. Buduci da sam i sam svjestan da je takvo nesto nemoguce spojiti u punom smislu, ajd rekoh da pitam tu da nadjem neki optimum. Taj bi laptop bio jedino racunalo za rad u narednih 6 - 7 mj. Pod rad se podrazumjeva: surfanje opcenito, multimedija, i najvaznije obrada fotografija (adobe paket), te izrada animacija (flash???). Da odmah kazem, ne ocekujem cuda, zato ne napadajte odmah
Jednako, mi nije bio prijatelj
E sada, kako sam ja to gledao, robusnost nije od presudne vaznosti, kao niti trajanje baterije, a niti prenosivost. Također, koliko znam grafika za ovu vrstu posla nije tako bitna, a igrati se nece, eventualno zuma, i dynamite .
E da predjem na prijedloge i pitanja:
1.HP 6730b
http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=172412002
Ovaj mi je i ponajbolji, ponajvise zbog monitora, rezolucija je iznad uobicajene, te po vodicu moguce i da je opcenito ekran nesto boljeg prikaza od ostalih, ali me brine grafika... Makar nije niti potrebna jaka, 4500MHD???
2.Toshiba satellite L505 13z
http://www.analogbit.hr/index.php/To...ypage.tpl.html
Prvo pitanje, koliko je prednosti u ovome core i3 nad core 2 duo?
I inace, vec bih uzeo neki od ovih sa core i3 + hd 4650(51xx) da nije ovog ekrana. Zanimaju me misljenja i iskustva sa radom na toj rezoluciji i opcenito kvaliteta prikaza, ako ih ima?
3.HP dv6 2160em
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi
Skoro jednak kao i br.2, samo ljepsi (po nekome )

E sada, da jos pitam. Kolika je prednost core i3 nad recimo t6600 ili p8700? Također, razlika između 4500mhd i ovih ATI HD4650, za obradu fotografija naravno? I posljednje, te najvaznije, ako je netko imao priliku raditi na ovim laptopima, ili slicnim, da li je moguce dobiti bar malo kvalitetniji monitor u cjenovnom rangu. Da jos kazem, 15" sam uzimao zbog nade da je mozda moguce dobiti nesto bolji ekran za ovaj cjenovni rang, te ako ima koji dobar 17", volio bih cuti

Hvala!
zipax je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2010., 22:57   #2
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Svakako bih išao na 17", pošto su ekrani podjednake kvalitete, a površina ekrana je za tvoje zahtjeve presudna.

HP Pavilion dv7-3101ea bi bio odličan za tvoje zahtjeve. Ekran nije lošiji od konkurencije. Model je u dolasku pa ne znam kakvo je stanje s tim i koliko bi trebalo čekati.

Odgovore na pitanja oko procesora potraži ovdje.
redscro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2010., 20:20   #3
zipax
Registered User
Moj komp

Ok, zahvaljujem, makar mi ova stranica za proc ne radi iz nekog razloga, ili se ja ne znam snaci
Tako da, ako bi ti se dalo da odgovoris ovo za proc, da li se ulaganje u i3 moze isplatiti u buducnosti, ili taj HT ne znaci previse???
Uglavnom, ide se na 17", e jedino jos, sta ako se povisi prag na 7500 kn, jel se moze sta odabrati tada, u biti, jel se isplati dati lovu recimo za dv7 3160em ili 2250em u odnosu na ovaj u postu iznad, ili nesto sasvim drugo, dell studio, satellite???. I jos nesto me muci, kako je moguce da vise nema rezolucija 1680x1050, ili je 1600x900 zamjena za istu. Ajd ljudstvo pomagajte, jednostavno nisam pametan sta da preporucim. Unaprijed zahvaljujem.
Staro 08.02.2010., 20:32   #4
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
U pravu si, stranica trenutno baš i ne radi kako treba. Uglavnom, od tih procesora najbolji je i3, jako malo ispod je T6600, a dosta ispod M520. Meni se ne bi isplatilo dati 1000kn više za bolji proc, ali tebi za namjenu koju si rekao vjerojatno bi.
Što se rezolucije tiče, svi su prešli na 16:9 zbog HD sadržaja, iako mi je 16:10 bolja, a i ne samo meni.

Od ostalih laptopa, možda Dell 1750. Poslužit će svrsi, a cijena i jamstvo povoljniji nego kod HPa.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2010., 06:52   #5
zipax
Registered User
Moj komp

Ma nije to samo bolji proc, ddr3 je, pa racunam da ce biti keksi od 4 gb i ne preskupi, te 2 hdd-a, pa racunam na neki raid da popravi malo performanse, plus ima daljinski . Nebitno vise, izbor je pao na dv7-3170em, bio na nekoj akciji, a budući da i tako nema lapa da mu monitor iskace kvalitetom, isao sam na brzinu, tako da zahvaljujem na misljenju, i mod moze lock.
Pozdrav
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno