|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Može li se servisirati matična ploča?
Imam dvije mrtve matične: Gigabyte P45-DS4 (s775) i Epox 9npa+ Ultra (s939 amd64), obe krepale od groma, garancije istekle. Nešto sam već čitao na forumu da se ne može servisirati, ali postoji šansa ako su krepali mosfeti oko proca da se mogu zamijeniti. Ima li neko iskustva sa ovim ili mi jedino preostaje ubaciti ih u pećnicu pa kud puklo? PS kondenzatori nisu crkli, sve sam provjerio, i ne vidi se nikakav trag na pločama |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ako su od groma krepale, od pećnice neće biti baš neke koristi...
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zaboravi na to. Ako je grom opalio, ništa je neće popraviti. Pečenjem se "popravlja" hladni lem ispod komponente i to je više tvornička greška. Skini sve dijelove koje možeš s nje i baci je u kantu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislio sam na samu ploču. ![]() Ali opet, ako MOSFET-e zamijeni kak spada i ak su isti, mislim da ne bi trebalo ništa pustit bijeli dim
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Naravno da bi stavio identične mosfete, nema razloga da nešto skurim. Samo moje pitanje je bilo je li to neko uopće radio ili se samo priča o tome? Jer matična ploča je prilično kompliciran komad elektronike i vidio sam već puno leševa i NIKAD nije bio kriv kondenzator. Nažalost... |
![]() |
![]() |
#10 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako je problem u nekom od MOSFET-a to se relativno lako zamijeni uz odgovarajući alat. Isto vrijedi za "kondiće". Ali ako nije u tome problem onda ćeš malo teže naći uzrok. Ukoliko imaš vremena, volje, živaca..., samo nebo je granica ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dovoljno je chatanja.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|