|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
![]() ovako imam 2 tablice i trebam iz jedna update drugi.tocnije da mi update u liga z(zabiti) i p(primiti) koseve iz tablice susreti pomocu koseva_d i koseva_g. ev koda za tablice i ostalo: CREATE TABLE liga ( ser_br_kl VARCHAR(10) PRIMARY KEY, klub VARCHAR(30), Z SMALLINT NOT NULL default '0', P SMALLINT NOT NULL default '0', KR SMALLINT NOT NULL default '0', bodova SMALLINT NOT NULL default '0' ); INSERT INTO liga (ser_br_kl, klub, Z, P, KR, bodova) VALUES (22580,'Boston Celtics',0,0,0,0), (12345,'Philadelphia 76ers',0,0,0,0), (69872,'New Jersey Nets',0,0,0,0), (23450,'Toronto Raptors',0,0,0,0), (33398,'New York Knickerbrockers',0,0,0,0), (23456,'Cleveland Cavaliers',0,0,0,0), (34561,'Chicago Bulls',0,0,0,0), (90834,'Detroit Pistons',0,0,0,0), (89045,'Milwaukee Bucks',0,0,0,0), (69696,'Miami Heat',0,0,0,0); CREATE TABLE susreti ( datum DATE, domacin VARCHAR(30), gost VARCHAR(30), koseva_d SMALLINT NOT NULL default '0', koseva_g SMALLINT NOT NULL default '0', br_isklj_d SMALLINT NOT NULL default '0', br_isklj_g SMALLINT NOT NULL default '0', sl_bacanja_d SMALLINT NOT NULL default '0', sl_bacanja_g SMALLINT NOT NULL default '0', gledatelja SMALLINT NOT NULL default '0' bodova_d SMALLINT NOT NULL default '0', bodova_g SMALLINT NOT NULL default '0', ); i imam ovaj kod koji mi sam update goste: "UPDATE liga SET Z=Z+(SELECT SUM(koseva_d) FROM susreti WHERE klub=domacin), P=P+(SELECT SUM(koseva_g) FROM susreti WHERE klub=domacin),Z=Z+(SELECT SUM(koseva_g) FROM susreti WHERE klub=gost), P=P+(SELECT SUM(koseva_d) FROM susreti WHERE klub=gost)" mislim znam zasto mi sam goste update jer njih zadnje radi, pomoc da mi proradi sve....hitno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Probaj ovako Code:
UPDATE liga SET Z = (SELECT SUM(koseva_d) FROM susreti WHERE klub = domacin) + (SELECT SUM(koseva_g) FROM susreti WHERE klub = gost) ,P = (SELECT SUM(koseva_g) FROM susreti WHERE klub = domacin) + (SELECT SUM(koseva_d) FROM susreti WHERE klub = gost)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|