Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2009., 11:49   #1
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
HP ili Epson

Kupit ću printer koji mi treba par puta mjesečno za max 100 stranica u istom razdoblju(preko praznika gotovo ništa). Većinom crno bijelo ali tu i tamo trebam i boju. Naravno uzet ću ink-jet. Imam 400 kn bonova moram birat između HP n2480 i Epson SX115. Budući da printam rijetko zanima me da li je još uvjek ona fora sa Epsonima da se nakon nekorištenja zapeče glava pa imaš sto sranja za razliku od HP-a gdje je glava na toneru pa se to samo izmjeni. Također me zanima da kako se ponašaju pod uvjetom da nema jedne boje. Naš stari HP je uredno printao dok Epson od kumova odbija printati crno-bijelo kad je npr. žuta potrošena. Koje je bolje(jeftinije) rješenje glede zamjenskih tonera?
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2009., 12:45   #2
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Epson

- Individualne tinte mijenjaš po izboru kada potrošiš određenu boju prije od ostalih
- Imaju tinte 2 kapaciteta, manji od 5,5mL i veći od 7-7,5mL
- ako nema ijedne tinte u catridgeu printer ne može raditi
- nakon dužeg stajanja može se desiti začepljenje glave ali rješivo je softverskim
čišćenjem kroz control panel od printera
- ako takvo čišćenje ne pomaže, dok god imaš original tinte, jamstvo i račun imaš
i osiguran servis koji će ti očistiti glavu, a ako ne uspiju, dobit ćeš novu glavu.
- zamjenskih tinti imaš, no koliko će raditi a da se glava ne začepi to ovisi o tvojoj sreći
inače korištenjem zamjenskih tinti gubiš garanciju

s HPom nemam previše iskustava no naravno tinta ima ispisnu glavu na sebi što
automatski poskupljuje cijenu zamjene tinti.
Ziga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2009., 14:27   #3
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Hasta Pregled postova
Kupit ću printer koji mi treba par puta mjesečno za max 100 stranica u istom razdoblju(preko praznika gotovo ništa). Većinom crno bijelo ali tu i tamo trebam i boju. Naravno uzet ću ink-jet. Imam 400 kn bonova moram birat između HP n2480 i Epson SX115. Budući da printam rijetko zanima me da li je još uvjek ona fora sa Epsonima da se nakon nekorištenja zapeče glava pa imaš sto sranja za razliku od HP-a gdje je glava na toneru pa se to samo izmjeni. Također me zanima da kako se ponašaju pod uvjetom da nema jedne boje. Naš stari HP je uredno printao dok Epson od kumova odbija printati crno-bijelo kad je npr. žuta potrošena. Koje je bolje(jeftinije) rješenje glede zamjenskih tonera?
Pročitaj ovaj tekst možda ti se vid razbistri

http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro...0DX%204450.htm
Adriatix je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2009., 19:06   #4
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Je razbistrilo se. Za ono što ja trebam i koliko printam HP+original tinte je savršen. Kupio HP-a. Hvala svima.
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 18:44   #5
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Preporuka 3u1 uređaja za potrebe studenta

Molim brisanje mog posta. Došlo je do zabune prilikom pisanja. Isprike adminima!

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno