|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Projekt: Blacky
Pozdrav, kao što naslov govori radi se o mojem novom projektu kojeg sam započeo prije 2 tjedna. Htio sam napraviti jedno čvrsto, funkcionalno i prostrano kučište koje će me dobro služiti, te koje će jednostavno ali ujedno i dobro izgledati. Pa krenimo redom, prije toga moram napomenuti da nisam slikao svaki dio kučišta dok je u izradi jer nisam imao fotić pri ruci. Prvo sam nabavio sav potreban materijal kao i djelove koji su mi potrebni (od vijaka pa do potenciometra ![]() Sad napokon stavljam slikice, te tu i tamo malo teksta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iz starog kučišta sam uzeo postolje za matičnu i cd-rom. A za konstrukciju sam koristio 15x15mm željznu cijev koju sam zavarivao. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() početak izrade zadnje stranice, ![]() ![]() ![]() izrada prednje stranice, potenciometri, usb i gumb sam stavio na komad plastike koju sam pricvrstio na drvo, ![]() ![]() izrađena zadnja stranica sad kad sam sve pripremio, sve stranice, kučište (nažalost nemam slikice) spremio sam se za jedan jednostavni paintjob ![]() ![]() ![]() prvi sloj boje ![]() ![]() drugi sloj boje (bilo ih je 3) ![]() ![]() ofarbani neki dijelovi (nemam sve slike) pa sljedi sušenje, sad kad se sve osusilo nakon par sati, bilo na suncu i propuhu sljedilo je slaganje... pa evo ješ malo slikica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konačan izgled kučišta ![]() ![]() a ovako je to izgledalo dok je kučište bilo u procesu proizvodnje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() svaki komentar dobro dosao ![]() ![]() lijep pozdrav Zadnje izmijenjeno od: Pegasus8. 21.06.2010. u 23:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
jednostavno i funkcionalno svaka čast
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Ovo uopće ne izgleda loše...dapače. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
mozda neka rupa na bocnoj stranici? barem za jedan ili dva venta s mrezicom kao sprijeda ako vec ne velika rupa, ipak steta da se takve komponente skrivaju... inace sviđa mi se, super ideja sto se tice svega respect ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
razmisljao sam si o tome ali sam odustao. kučište je masivno i teško pa ce ici na pod ispod stola prema zamisljenom planu. mislim da je 5x120mm coolera stvarno dovoljno a ako nije onda ne gine jos malo modanja ![]() inace fala svima ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pegasus8. 17.03.2009. u 08:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Prostrano taman koliko treba , dobre si mjere odabrao , vidi se da će biti odličan propuh pa sa hlađenjem nema problema ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
E ovo je pravi case modding a ne kad poslikaju kak su lijepo složili kablove i otvore novi thread zbog toga. Zamjerka samo paintjobu, mislim da tu ima potencijala za puno bolji look. Osim toga, izvrsno.
![]() |
#15 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ohohohohho i like it ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Premium
|
Citiraj:
![]() ne vidi se na slikama ali je kavez za cd-rom + hdd pričvršćen za konstrukciju kučišta tako ga je nemoguce pomicati da se klima a svaka komponenta (hdd, cdrom) je stegnut s 4 vijka ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
kaj se tice kilaže budem ga vagnuo pa vas izvjestim o tome ![]() još jednom, drago mi je da vam se dopada ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A kaj da ti opet velim kolega, odlično ![]() I da, i definitivno izgleda bolje uživo nego na slikama. Za ispod stola je taman, ima zraka za sve komponente. Možda bi čak i bolje stajali 14cm ventovi umjesto 12cm.
![]() |
#20 |
Premium
|
sigurno bi bilo bolje ipak vise zraka, bolji protok bi rekao, ali bi mi to bilo bacanje para kada sam vec imao 4 120mm coolera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Svaka cast, fino je ispalo. Cisto i jednostavno... Iako se bojim ovih kotačića, jer imas taman rupu gdje ti moze sa stola skliznut ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
super kejs kao da si mazno nacrte od chifteca ![]()
![]() |
#30 |
Premium
|
fala, nacrti su iz glave ![]() prvo skiciranja na papir pa zatim krenuo na posao. Inace, ideje su potekle od starog Frontier kučišta (neznam dali sam dobro napisao), naprijed 2x80 i iza 1x80mm ali skuceno. a meni je bio cilj prostranost + praktičnost |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|