|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2009
|
Forenzika i nadzor
Imam par pitanja (na koje nisam uspio pronaci odgovore putem tražilice) Zanima me recimo kad policija i zamp gledaju u klubovima i objektima kada je zadnji put pustana glazba s računala na koji način se to radi, i koje programe koristite (besplatne,plaćene) da se može vidjeti neki log tj tko što i kada je radio na računalu. Program bi stajao na tom računalu dakle ništa remote ni naknadno instalirano. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Jedino kaj mi pada na pamet je da pogledaju kada je zadnji put neka datoteka otvorena. (iako prvi put čujem za ovo). Izvan toga ne znam kaj bi koristilo pošto ti možeš na kompu imati lijepo linux kaj ne ostavlja tragove ikakvog korištenja (ima distribucija). Gdje si čuo da provjeravaju? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
ne treba mi konkretno zbog toga,ali znam dečke koji se bave glazbom DJ-eve i par vlasnika kafića kojima su zaplijenili opremu zamp ovo ono ,pa kao mogu utvrditi jeli to veče puštana glazba s kompa. Naime ovo me zanima jer bih trebao održavati računala u jednom manjoj firmi pa me zanima tko prčka po nečemu što nebi smio i općenito što se radi po kompovima. Ako imate kakve korisne savjete i primjedbe za ovakav posao slušam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
koristan savjet. kupis jedan lap samo za pustanje mjuze i riješen problem. to je trosak od cca 3000kn.
![]() |
#5 |
Banned
|
Heh, ma lako se nađe alternativa no bit cijelog posta je kako pronaći neki program s kojim se mogu vidjeti neki logovi što se radilo po računalu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
ako ces tek sad pocet odrzavat tu firmu onda ti je najbolje instalirat neki od keyloggera koji imaju i mogucnosti pracenja otvaranih aplikacija, uzimaju screenshotove svakih nekoliko i jos hrpu ostalih stvari... sto se tice onoga sto je vec gotovo, ko sto neko rece, sto se tice fileova, mozes gledati last opened datume, mozes pogledat event viewer makar ne vjerujem da ces tamo nac puno podataka, nesto sitno imas u recent documents i last opened programs... i to je u principu to... Ono sto racunalna forenzika u principu radi je cupa podatke i fragmente podataka sa unistenih i izbrisanih diskova... windowsi pogotovo ne drze logove toga sto tebi treba... mogao bi nac nesto od mreznog prometa ali to je to... sumiram sve, treba ti za lokalni promet neki posebni logger a za mrezni bi trebao imao uvijek imat neki sniffer aktivan... eto |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|