|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ne prepoznaje HDD prilikom dizanja windowsa
dizem windows 7 i dosad kad sam dizao svaki put je sve bilo u redu. sad kad trebam odabrat na koju particiju zelim instalirat uopce mi ne pokaze nijednu od 2 particije, trazi nekakve drivere za drive. na drugom kompu sam imao slican problem, pa sam ga rjesio tako sto sam ubacio nekakvu disketu od hdda, ali to nisam dobio uz ovaj komp na kojem je sad problem. inace, pri radu, kompjuter normalno pokazuje obadvije particije u my computeru i u device manageru kaze da device works properly.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U kojem modu je SATA kontroler? Prebaci u AHCI...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Prebacio sam bio u AHCI, digo Windowse, sve OK. Sutradan ostavim komp da skida, ja sam otišo, kad sam se vratio, gori setup za Windowse. Komp se ne da upalit (pri bootanju pise DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER). Particije mi (opet) ne pronalazi ni u 'ACHI' ni na 'Disabled'
![]() |
#4 |
Premium
|
Disk error Press any key to restart
Koristim W7 i malo mi radi malo ne. Sve radi dobro i onda ugasim komp, sutradan ga upalim i pravi probleme pri učitavanju windowsa. I prije sam imao neke probleme (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=175399). Aj to sam nekako rjesio i sve je radilo, međutim danas kad sam upalio komp i kad učitava windowse, treba pokazati onaj njihov logo, ali tu smrzne. Čačkam nešto po master/slaveovima jer vidim da se krše dvd pržilice (2 imam) i na kraju mi nakon boot from cd/dvd ispiše error iz naslova. Inace, prije tog errora nudila mi se opcija Launch startup repair (jel mozda nju trebam pokrenit) i start windows normally. Sve što želim je da mi se prikaže prokleti desktop i da mi ne pravi probleme pri sljedećem paljenju za što je (pretpostavljam) potrebna dobitna kombinacija BIOS i master/slave postavki. Hvala unaprijed. ![]() EDIT: Evo sam nešto načičko da mi prode taj dio, sad mi kad dode ucitavat windowse pise Starting Windows i cak ne pokaze ni onaj logo nego stoji.
=((¤Vramba¤))= Zadnje izmijenjeno od: vramba_rtf. 26.01.2010. u 17:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|