|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
AVerTV Hybrid Speedy PCI-E
Pozdrav! Zanima me ako ko ima ovu karticu i voljan mi je par stvari reci o njoj... Cini mi se kao najbolja na trzistu po onome sto sam uspio naci na netu... Unaprijed zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam je vec neko vrijeme i kartica je cisto ok. Probao sa nekoliko programa (dvb viewer,dvb dream....) i radi bez problema a i njezin originalni software je prilicno dobar. Jedini problem do sada je sa Vistom 64 i 4GB memorije.U tom slucaju nema slike i njihov support je upoznat sa time, pa se nadam brzom rjesenju tog problema. (rucnim smanjenjem kolicine memorije na 3324MB, problem nestaje) Cini mi se, da tuner ima bolji prijem (DVB-T) od Gigabyte-ovog U8000 kojega sam imao do nedavno. To je uglavnom to! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Puno ti hvala na brzom odgovoru! Molim te reci mi da li si koristio VirtualDub program (buduci da ga ja koristim na ovoj analognoj trenutno) zanima me dobiti avi file da mogu video editirat. Da li je uopce moguce koristiti takve programe i za digitalni tuner? Vidio sam da kartica ima podrsku snimanja u mp4 odnosno x264 (hardwerski pretpostavljam) pa me zanima kak to izgleda... u kojem formatu sprema... Mene iskreno zanima snimanje u Huffyuv lossless (AVI) pa naknadno komprimiranje u x.264... al neznam oce li to bit moguce sa dvb-om... Da li si primjetio kakve horizontalne sjenke (crte) koje titraju (smetnje od kompjutera) na analognom tuneru? meni stvaraju probleme na ovoj leadtek tv2000xp expert.. pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
VirtualDub nisam koristio i on koliko znam, se ne moze koristiti preko digitalnog tunera. Snimanje u mp4 radi ok ali je ograniceno rezolucijom 320X240 (pise ti na stranici proizvodjaca) i nema hardware-sku podrsku. Sto se tice linija preko analognog tunera, nazalost tu ti ne mogu pomoci jer imam kabelsku tv, pa ionako imam koje-kakve linije na slici. ![]() Uglavnom, sve sto sam snimao do sada, snimao sam u mpeg2 i nije bilo nikakvih problema. (u originalnom software-u od kartice) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Citao sam sve o toj kartici sto sam uspio naci na netu i kolko sam shvatio mp4 (H264) bi se trebao moci birati, a ipod (ogranicen rezom koju si naveo) je jedna druga opcija... I ako si reko da nema hardwersku podrsku za 264 to ionak nema smisla jer neznam koji bi proc mogo 264 u realnom vremenu kodirat. Steta, htio sam snimat i analogno i digitalno u neki format koji direktno mogu editirat... a i mpeg2 po standardnim postavkama je pun artefakata... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ne znam, da li trenutno uopce postoji tv kartica sa hardwareskom podrskom za H264!? evo ti prikaz, sto mozes birati za snimanje kod originalnog softwarea: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
kuzim te... a reci ni u ovim drugim opcijama (DVD i Ostalo) nije moguce nesto drugo osim mpeg-a ili wmv-a stavit? I kaj kad okrenes antenu prema mamicevom tornju i oces primat njegove programe koji su kako cujem svi kodirani u x.264 formatu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Mpeg4 programe mozes normalno gledati. Opcije su definirane od proizvodjaca pa ih ne mozes mjenjati ali mozes koristiti neki drugi program u kojem se mogu podesavati takve opcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Daj molim te napiši kak radi analogna tv (nemam još digitalni signal)... Kakve su mogućnosti daljinca (može li paliti i gasiti računalo...?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Imam kabelsku i slika je kao i na tv-u.Niti bollja niti losija. Gledao sam u uputstva i nigdje se ne spominje, paljenje kompa preko daljinskog. U slucaju snimanja, komp se moze "probuditi" iz hibernacije ili iz standby-a i nakon snimanja se moze ugasiti... Najbolje, da si skines uputstva sa njihove stranice pa vidis sve mogucnosti daljinskog i kartice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Pozdrav! Nije me bilo vec skoro dvije godine pa mali updejt. Kupio sam AverTV Duo Hybrid. Trebala bi biti ista ko i speedy ali sa dva tunera. Antenu sam razdijelio na dva ulaza tako da mogu gledati dva programa odjedamput. Na primjer u DVBvieweru gledam HRT1 (digitalni), a u VirtualDub-u snimam na Z1 (analogno). Istina skoro pa nikad mi nije zatrebao taj "feature". Kupio sam vise radi toga da imam TV na jednom tuneru a FM (radio) na drugom, ali nikak da smontiram FM antenu... Sto se tice capture-a, s digitalne TV se direktno snima MPEG2 stream, koji je DVD kvalitete (valjda) i moze se naknadno obraditi u VirtualdubMod-u ili u Avidemux-u (kojeg danas preferiram). No, MPEG2 stream je mozda najbolje samo prebaciti u VOB datoteku za DVD i nema prekodiravanja i imate DVD sa originalom! Daljinski uopce ne koristim jer imam media center tipkovicu koja mi sluzi za SVE! @tintin Analogna TV je super, pravi preporod nakon Leadtek-ove. AVERTV-ov software ima neki filter koji smanji smetnje, ali se uocava neki ghosting effect, dok u virtualDub-u se vidi malcice smenje, ali je ostra slika. Mali problem je sto kad pritegnem karticu za kuciste (rupica se bas ne poklapa) cini mi se da ne sjedne onda kartica kak spada jer mi tu i tamo kad restartam komp ne nadje se tv kartica, pa moram restartat komp (taj mi je komp uvijek ukljucen pa me to ne zamara). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Da pise RMHV :-) |
![]() |
![]() |
|
|