Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2010., 14:38   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
test na bad sectore, ali bez formatiranja?

zanima me, može li se testirat hdd na bad sectore ali bez da ga moram formatirat?
stvar je da imam prenosni disk (2.5") i jučer dok smo kod frenda gledali film sa njega (a disk je bio na stolu), frend je slučajno nogom potegao kabel i disk je završio na podu. film je stao, vlc je zablokirao, ali kad smo ištekali pa opet uštekali disk sve je radilo, međutim kad se opet ponovila ona scena na kojoj je disk završio na podu film je zaštekao na par sekundi. pa mislim da ima bad sektore na tom dijelu diska.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 14:59   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
HDD regenerator? Ujedno ih i "makne" ako postoje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2010., 19:09   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hm bas (logicki) bad sector, nakon pada HDD-a.. Prije bi rekao, da je doslo do fizickog ostecenja (ne mora bit ali..)?
Staro 16.01.2010., 20:03   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

već 4 sata vrtim hdd regenerator, skenirao je cca pola diska, i našao 25 bad sectora. a i čuju se, dok skenira je tih, kad ih nađe počne roštat. 25 od neznam koliko milijuna i nije nešto velik broj, očekivao sam da sam zbog pada ostao bez parsto mb diska.
Staro 20.01.2010., 16:53   #5
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

disk se usporio

evo nastavka problema nakon pada diska.
danas po prvi put kopiram neke podatke na disk nakon šta ga je hdd regenerator pročešljao.
probao sam preko windows explorera, stvar krene ali umre nakon par minuta.
otvorio sam total commander, označio cijeli folder (7 gb, unutra avi fileovi po cca 300-400 mb svaki).
krene krene (oko 18 MB/s jer je na istom hub-u kao i disk sa kojega kopiram), ali nakon pola minute to počne usporavati, i šta se više bliži kraj file-a to ide sve sporije i sporije, 18-11-10-9- 5 i onda ga kopira na cca 5 MB/s. kad dođe do kraja file-a onda tako stoji kojih pola minute.
prebaci se na idući file, krene 18 mb/s, pa opet usporava do 5 mb/s.
mogu kopirat samo preko tog hub-a jer hub ima napajanje, kad uštekam disk drito na matičnu disk se pokrene ali čim ga otvorim u my computeru škljocne i izgubi se.
probao sam kopirat sa internog diska, kao i sa dvd-a, ali stvar je slična, sa dvd-a kopira oko 4 MB/s.
do prije pada je uredno kopirao oko 25 MB/s.
ps, čuju se dosta česti tihi klak klak klak iz diska, ali neznam dali je to radio i prije, nisam ga nikad slušao do sada.
probat ću ga formatirat kasnije, imam dosta podataka na disku koje trebam prekopirat na komp, do sad to nisam napravio.
u slučaju da format ne pomogne, do čega bi mogao bit problem.
Staro 20.01.2010., 17:56   #6
sheldonftw
Registered User

sheldonftw's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Pa ako uzmeš u obzir da ti je hdd pao na pod i da čuješ onaj "klak klak klak" zvuk, razmotri mogućnost da ga je pad možda i trajno fizički oštetio, dakle moguće je kako se ipak nešto u njemu pomaknulo, slomilo, odlemilo...
Nažalost to je sve što ti ja mogu reći, ali na ovom forumu ima puno iskusnih od mene, pa pričekaj još malo na precizniji odgovor.
sheldonftw je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 13:57   #7
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nisam neki stručnjak, tako da ne mogu reći u čemu je točno problem, ali radim na održavanju inf. opreme za jedan veći trgovački lanac, tako da sve što znam je da disk neće još dugo radit. Pa ono, bili bi dobro ako je moguće što prije podatke prebaciti na neko sigurnije mjesto.

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno