|
![]() |
#1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Full-HD LCD televizije sa ugrađenim MPEG-4 TVB-T tunerom - pregled ponude
U tablici je uključena Panasonic G10 plazma radi usporedbe. Zajedničko svim modelima je Full HD (1920x1080) rezolucija, analogni / DVB-T MPEG-2 / MPEG-4 AVC(H.264) tuner, CI utor za dodatne kartice, komponentni video (Y, Pb, Pr + Audio), PC (15-pin D-Sub) priključak i 3.5mm izlaz za slušalice. objašnjenje tablice:
Stvari koje mene zanimaju a malo ih je teže pronaći u specifikacijama su postojanje digitalnih audio ulaza i mogućnost prijema, odnosno samo prijenosa DTS signala. Svaka pomoć je dobrodošla. Također bilo bi stvarno korisno ukoliko netko ima podatke za pojedinačne modele o izmjerenom nivou crne boje i kalibriranom kontrastu (uz recimo 200cd/m2 maksimalnog osvjetljnja). Podaci o 1:1.000.000 maksimalnom kontrastu i 1.000 cd/m2 samo su indikacija ali ne moraju predstavljati realne mogućnosti pojedinog modela. Tablica je napravljena da bude što preglednija. U tablici naravno nedostaje dosta podataka iz specifikacija kao što su 24p reprodukcija, postojanje senzora osvjetljenosti, mogućnost isf kalibracije i slično. U tablici najviše nedostaje podataka o Toshibi. Ukoliko imate podatke o tome ili o bilo čemu što smatrate da bi bilo dobro ubaciti slobodno se uključite. Sve se naravno može dodati po potrebi. Uživajte ![]() Zadnje izmijenjeno od: leonardo. 12.01.2010. u 08:48. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Premium
|
preporuka LCD: Samsung B650 dobro: odlična slika u svim uvjetima, ima USB koji vrti gomilu formata, manja potrošnja (100-tinjak vati kalibriran).preporuka Plazme: Panasonic G10 dobro: 5 god. garancije, savršena slika u idealnim uvjetima (smanjeno svijetlo bez refleksija). TX-P42V10 ima THX certifikat, dodatni HDMI i ugrađeni DVB-S tuner. V10 i G15 imaju ugrađene 12-bitne panele. Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: leonardo. 10.01.2010. u 11:19. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Čuj u ovo si krenuo možda i s dobrim namjerama, no nije dobro ljude navoditi na zablude. Na tržištu ima puno više televizora s MPEG-4 DVB-T tunera, naročito kod Panasonica. Sorry no pusti ovu temu ljudima koji o tome znaju više od tebe. NHF |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zanima me odakle ti znaš koliko ja znam o ovome što sam napisao? Na tržištu nema puno više LCD-a s MPEG-4 DVB-T tunerom. Panasonic ima dva modela - 100Hz G10E i 50Hz U10E. U tablici su navedeni osnovni modeli zato jer bi s podvarijantama tablica stvarno bila nepregledna. Što se tiče zabluda, hm. Podaci su točni toliko koliko znam iz vlastitog iskustva i onoga što sam pročitao. Ukoliko vidite nešto pogrešno u tablici ili tekstu, napišite slobodno. Topic je kao takav i zamišljen. Tako da ljudi na jednom mjestu mogu pregledno pročitati neke tehničke stvari za koje bi im inače trebalo daleko više vremena da to rade sami. Generalno diskreditiranje cijelog posta je generalna glupost. Ljudi koji znaju više od mene nisu napravili ništa slično ovoj temi. Niti su pokušali ukrako objasniti neke pojmove. Sad se mene pokušava ušutkati. Odlično. Ništa, ljudi kupujte samo Panasonic zato jer drugi nemaju pojma. Nemožete gledati filmove sa USB-a - nemožete ali nema veze. Plazme se više griju nego LCD i sve je to potrebno nekako ohladiti ali nema veze. Potrošnja struje - nema veze. Uhodavanje, burn-in, fosforni tragovi, problemi s deinterlacingom - nebitno. Uspoređivanje 100Hz kod LCD-a i naprednih 600Hz kod Panasonica koji nemaju veze jedno s drugim ali zato dobro zvuči kod usporedbe. Panasonic je ako niste primjetili isto 100Hz nativno. NeoPDP tehnologija kod plazmi je super i veliki je napredak u odnosu na postojeće ali ... ma nema veze, umori se više. Zadnje izmijenjeno od: leonardo. 12.01.2010. u 09:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Po tvome je taj Zamzung (S) toliko savrsena tv da bi to bilo revolucionarno dijelo. Sa druge strane si se dobrano potrudio popljuvat Plasmu, ali stvarno potrudio. Budi drugi put objektiva kao ovaj cova pa te mozda netko i pohvali. ovako je ovo idealan topic za flejm i ko ima veceg.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Zaista mi nije potrebno da me netko pohvali ili pokudi. Što se mene tiče tema se može slobodno i pobrisati. Ukoliko ostane potrudit ću se da prvi post držim koliko-toliko aktualnim sa najnovijim stvarima ukoliko ne... C'est la vie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
"Ili ću pak još neko vrijeme ostati na, oh, tako lošem i zastarjelom katodnom CRT-u. Na kojem je BTW standardna SD slika još uvijek triput bolja neog na bilo kojoj šminkerskoj plazmi ili LCD-u." Ovo je tužna ali istinita činjenica. Pitanje je da li će ikad SD slika biti bolja na plazmi ili LCD-u nego na CRT-u. Vjerojatno neće. Jedini problem je u tome da će trebat proć bar 10 godina da bi blu ray imao onu aktualnost koju danas ima 10-15 godina stari medij zvan DVD. Barem 95 posto svega onoga što ljudi danas gledaju je još uvijek u starom dobrom SD formatu. Dajmo im televizore na kojima će imat lošiju sliku od one koju su imali prije 10 godina na crt-u, i prodajmo im spiku da je to cool, i da su tako trendy i in..... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|