|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne mogu particionirati HDD, particije nisu kompatibilne s Windowsima
ovako instaliram windowse 7 na hard disk od 600 gb i podjeljen mi je na 3 particije i sve tri su logical i nisu mi kompatibilne za windowse kako ijednu od njih prebacit u primary ???? trebam pomoc hitno Zadnje izmijenjeno od: kokli. 05.01.2010. u 21:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Uh... mislim da to možeš jedino preko Partition magica ili nekog drugog programa za upravljanje particijama. Skini s neta (ako imaš di) system disk od magica pa probaj tako, ako ne, Hirens pomaže. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Tokom instalacije kad dođe do odabira particije izaberi jednu particiju na koju hoćeš instalirat windowse te ju izbrišeš i od unpartitioned space-a napraviš novu koja će ti biti primarna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Onda probaj ovako: Ak imaš već neke windowse probaj s ovim programčićem (besplatan je a moćan). http://www.partitionwizard.com/download.html Probaj onda s ovim programčićem samo ga pokreni i napravi si bootabilnu disketu ili cd na nekom drugom kompu. http://download.cnet.com/Cute-Partit...-10605516.html Mislim da bi oba trebala imati opciju promjene vrste particije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Ne znam jesi li rješio problem, ali da si stavio neki zarez, ili točku bilo bi razumljivije. Kako ti particije nisu kompatibilne s win 7? Kako si particionirao disk? Moj savjet, ako nemaš nekih već stavljenih podataka - izbriši sve particije i napravi nove sa starup diskom od windovsa. Kad odrediš prvu (njenu veličinu) wind se odmah instaliraju na nju. Ona ti postaje primarna i sistemska, gdje win 7 ostavljaju nekih 100 Mb svojeg prostora. Ostali dio HDD-a paricioniraš iz Windowsa. Pozdrav.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|