Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2010., 16:23   #1
sirupdzija
Premium

Datum registracije: Aug 2008
neizbrisive točkice na lcd-u

imam neke 2 točkice na displeju na laptopu, vostro 1510.
ne znam, nedavno se pojavilo čini mi se, probao sam brisati krpom ali to kao da je ispod stakla.

može li se kako staklo skinuti da se obriše, jer mi se čini da se radi o zrncima prašine koja su nekako dospjela ispod, jedna točkica je nekako veća, kao da ima neki krug (areolu) oko sebe, a druga ne.

evo video:
http://tinypic.com/player.php?v=212gygl&s=6

kada ugasim monitor, gotovo sam 100% da ih svejedno vidim, pa nije problem u samoj projekciji slike nego baš neki fizički nametnik.
sirupdzija je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2010., 16:42   #2
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Mrtvi pikseli?
Pa makar i okrugli
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2010., 17:00   #3
sirupdzija
Premium

tog sam se i ja pribojavao, ali kako onda ostaje tu kad ugasim monitor?

može li se lcd rastaviti tako da se staklo digne i ispod njega dođem do nečega što već jest ispod stakla??
Staro 09.01.2010., 17:26   #4
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ako nešto fizičko je upalo ispod stakla onda je to posao za servisera jer to nije samo tako "rastaviti i izvaditi"

Probaj to mjesto "izmasirati", protrljaj prstom, ili malo kvrcni noktom, možda je stuck pixel.

http://www.youtube.com/watch?v=Or1PZ...1&feature=fvwp
Staro 09.01.2010., 18:03   #5
juiced
Premium
Moj komp

juiced's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Ja imam sličan problem, rekao bih da je pixel umro. U gornjem desnom kutu se vidi siva točkica, ali samo pod određenim kutem. Kvrckao, masirao, olovkom stisnuo. Ne pomaže.
juiced je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2010., 18:12   #6
sirupdzija
Premium

hvala.

ali zanima me koji je uopće razlog 'ubijenih piksela'?

mogu li se oni fizički vidjeti i kad je monitor ugašen ili je to neki elektronički kvar, da recimo struja ne može doći do te točkice na ekranu?

jer ja sam sada ponovo gledao, kada ugasim monitor, vidim ga, ali samo pod svijetlom mobitela, znači upalim blic na mobu i posvijetlim i vidim te 2 točkice i kad je ugašen, kao da se nekakve 2 sjene vide na mjestu tih točkica, ali to je definitivno ispod stakla. ne mogu odgonetnuti što je.

uglavnom, crne ili sive boje su i ne mogu ih popraviti onako kao s videa, ili s brzom izmjenom boja ekrana.

koje je uopće 'podrijetlo' mrtvih piksela?

može li se svaki lcd rastaviti ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=Rj4xOqLWqAQ

ili je ovaj već bio mrtav pa ga je lik totalno raskomadao i kada bih ja to napravio, uništio bih i svog?

stvarno mi se ne ide na servis s time opet, u zadnjih cca mjesec dana sam bio 3 puta radi iste stvari, a nisam iz zg-a...
Staro 09.01.2010., 18:36   #7
sirupdzija
Premium

evo još 3 slike, nadam se da možete razabrati gdje se nalaze, zumirajte si sliku na označeni dio, trebalo bi se vidjeti, ja ih vidim sa slike, a najbolje se vide na trećoj slici, stavio sam ove strelice, po 2 za svaku točkicu da se vidi u kojem je pravcu po horizontali i po vertikali, ali strelice ne idu do same točkice nego prekidaju malo ispred nje, tako da je ne 'onečiste', da se jasnije vidi.

uglavnom, poanta je da mi nije jasno kakva je ovo areola tj nekakva mutna mrlja pored niže-desnijeg 'mrtvog' piksela, ako se o mrtvom pikselu uopće radi.

kako to da je takva mrlja?
ova gornja-lijevija točkica nema nikakve mrlje.

a velim, kad je ugašen monitor na staklu se ne vide nikakve mrlje, jedino kad pod svjetlom blica mobitela gledam, onda vidim obje točkice, kao nekakvu sjenu, ali ne i ovu mrlju-areolu.

na bijeloj podlozi se najjače vidi a to mi je najčešća podloga na kompu i totalno me počinje živcirati jer mi stalno odvlači pažnju, samo da nema te mrlje, ne bih ni primijetio te točkice.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno