|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Instalacija Windows 7 na pc sa 2 Hard drive-a - Problem
Pozdrav svima! Do sad sam instaliranje operativnih sustava (skoro) uvijek prepustao strucnjacima no trenutno sam u nekom skripcu sa novcima i stvarno nemam 100-200kn da mi netko ovo napravi. Zato sam odlucio sam, mislim da to nije neka raketna znanost ionako pogotovo ako dobijes dobre savjete. Situacija: Imam instaliran Windows 7 na svom C: disku (tu su i svi programi instalirani), također imam jos jedan, veci (D: ) disk na kojem drzim sve ostale podatke. E sad, ja bih želio formatirati (C: )disk, ALI NE (D: ) Dalje, zelio bih instalirati Windows 7 (opet, postoji razlog, no nevazno) na taj (C: ) disk i namjestiti da mi odma prihvati i prepozna (D: )disk. Razlog zasto pitam je jer se sjecam da kad sam instalirao prvi put ubacio sam cd, bootao iz njega, formatirao samo c i na njega instalirao windows 7 (doduse prije toga sam imao vistu instaliranu).. kad sam upalio novi windows 7 mog (D: ) harda nije bilo ... pa sam morao odnjeti na servis i rec njima da mi to poprave. Nebih zelio da mi se to opet dogodi. Hvala svima, ~NV |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
To sto trazis je skroz uobicajen postupak. Dakle, da ti bude lakse, imenuj C kao DISK C i disk d kao DISK D. Dalje, ubaci cd/dvd sa win 7 i pokreni instalaciju. Pitat ce te da li zelis novu instalaciju ili upgrade, a ti odaberes novu. Dalje te pita gdje zelis instalaciju, pa odaberi DISK C , te ga "full format"... i dalje prati upustva. Nema doticaja sa D. Ali kako kazes da ti je D jako vazan, da budes siguran da neces nista obrisat sa njega, otvori kutiju (kuciste) i iscupaj oba kaleba (jedan je napajanje drugi je za prijenos podataka). Samo jos nesto, nije vrag da nemas nikog oko sebe ko zna sa kompom iole?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
INVIDEO@ Samo stavi windowse da se formatiraju na C: i nemaš brige neće ti dirati ni druge particije niti diskove! Ako gdje zapneš javi! ![]() Pogledaj: http://www.youtube.com/watch?v=BgMNRt11ybU |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Hvala puno! Ma pitam jer sam i zadnji put napravio istu stvar, nisam uopce dirao D: No nakon instalacije nije mi bio prepoznat u windowsu 7... nije bio obrisan sve je bilo na njemu samo ga nije bilo u My Computer.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
ako ga ne bude prepoznavao novo instalirani sustav, pogledaj u manageru desni klik na my computer pa manage, pa disk manager, tamo ti mora biti prepoznat, i onda njegov propertis pa mu promijeni drive leter in paths u neko drugo slovo, samo ne isto kao sto je i na c, tad ga mora prepoznat. JAVI sto je bilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
OK, svakako javim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|