|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Jedno jednostavno pitanje za flash gurue ![]() Imam jedan layer, jedan keyframe i u Libraryu imam 2 slike. 1.jpg i 2.jpg. ![]() Imam neki gumb (button) na tom frameu i klikom na njega mijenja se slika 1.jpg (koja je početno vidljiva/zakeljena na tom frameu) u 2.jpg - bez mijenjanja keyframea/framea. Nadam se da ste skužili ![]() *sad imam 2 keyframea i klikom na gumb se prebaci iz frame 1 u frame 2 (iako se dotična dva framea razlikuju samo u toj promjeni slike), no ja bih želio sve to "strpati" u jedan jedini frame **nebitno ali evo koda koji radi tu promjenu iz framea 1 u frame 2 i kontra (pomoću PreviousButton-a) Code:
//AS2.0 gotoAndStop(1); NextButton.onRelease = goNext; PreviousButton.onRelease = goPrev; function goNext():Void{ changePage(_currentframe+1); } function goPrev():Void{ changePage(_currentframe-1); } function changePage(page:Number):Void{ gotoAndStop(page); PreviousButton._visible = page==1 ? false : true; NextButton._visible = page==_totalframes ? false : true; } ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() PS I na taj 1 frame u glavnoj timeline stavi stop(); da se ne vrti jer ti neče radit inače. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|