Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2008., 00:58   #1
oFcAsHeEp
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Kupujem laptop (Toshiba Satellite A300-1LT)

Dobar dan/vecer/jutro

Da budem kratak, zelim kupiti laptop pod hitno, iz razno raznih potreba... Najveca od kojih je visak slobodnog vremena na novom radnom mjestu (5+ sati), koje bi bilo odlicno kad bi mogao utrositi kvalitetno u photoshopu, cubase-u i raznoraznim drugim kreativnim radnjama

Dakle, predlozen mi je Toshiba Satellite A300-1LT
http://www.superbit.hr/index.php/Pri...ypage.tpl.html

Cini mi se da ima sve sto mi treba (jak procesor, velik hdd, dovoljno rama, solidan zvuk za laptop, makar cu kasnije za ozbiljan rad po doma kupit eksternu zvucnu...i cak i nekakvu graficku karticu, ako dodjem u napast da se igram ), ali zanima me jel bi za tu cijenu (ili manju, jer ovo mi je limit kolko mislim potrositi) mogao dobiti nesto bolje (ili slicno)
I naravno, uvijek veliko pitanje, jel taj model "kvalitetan" Jos bolje, ako netko ima iskustva s istim, rado bi cuo misljenje
I da li graficka kartica u tom laptopu spada u kategoriju onih koje trose puno struje i jako se griju? Jer bi radje dobio na vremenu trajanja baterije, bez fancy grafulje, ali da ostale komponente ostanu cim vise iste

Savjeti, komentari, pljuske, sve dobrodoslo unaprijed

Edit: I evo vec mi je nesto drugo zapelo za oko kao moguca alternativa Toshibi
Malo jeftinije, a naizgled jednako dobro...ili se varam?

Edit2: Evo jos samo ovo

Pomozite neodlucnom stvoru da donese odluku
Nesto mi nije jasno kod ponude, kod Toshibe pise posebno da se dobije ORIGINALNA Vista s lapom... A Vista se dobije i na druga 2 lapa instalirana...ali ne original? Taj marketing je beskrajno zbunjujuc...
Po specifikacijama mi se cini najbolji ovaj zadnji, Acer Extensa, za tu cijenu... A k Toshibi me jedino jos vuce navodno dobri zvucnici na tom laptopu...makar jos nisam cuo laptop s meni zadovoljavajucim zvukom A dosta mi je bitno to, posto radim s zvukom puno, a nisam bas u prilici monitor nositi sa sobom okolo

Zadnje izmijenjeno od: oFcAsHeEp. 29.11.2008. u 02:21. Razlog: Manje ispravke
oFcAsHeEp je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 20:00   #2
oFcAsHeEp
Registered User

Ne mogu nigdje ni naci review navedenih modela...

Makar uspio sam procitati zamjerke Toshibinoj A300 seriji da je presvijetlucav finish na tipkama i na cijelom laptopu... Da se vidi svaki otisak prsta, komad prasine i slicno... I da im baterija bas i ne traje najduze...:/
Stvarno vise ne znam sto da mislim, trazim pomoc da to rjesim cim prije A nekak sve vise naginjem prema Aceru...
Ali strucno misljenje bi dobro doslo, u svakom slucaju
Molim vas
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2008., 12:13   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za 'kreativno' tršenje slobodnog vremena na poslu, vjerojatno bi želio zaigrati i koju igricu, zar ne? U tom slučaju je Extensa najbolja jer ima najjaču grafu.
Staro 03.12.2008., 18:39   #4
oFcAsHeEp
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Za 'kreativno' tršenje slobodnog vremena na poslu, vjerojatno bi želio zaigrati i koju igricu, zar ne? U tom slučaju je Extensa najbolja jer ima najjaču grafu.
Bas naprotiv, mislio sam u cubase radit muziku

Dok vi odgovorite ovdje, na vrbi zasvrbi...

Ja kupio Toshibu Satellite A300-1LT i mnogo zadovoljan

Staro 04.12.2008., 08:30   #5
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Daj pricaj , kakvi su dojmovi?zanima me slicna Toshibica, malo slabija doduse, al ta serija.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 16:39   #6
oFcAsHeEp
Registered User

Kao sto rekoh, mnogo zadovoljan...
Performanse na lapu su odlicne, kaj je i za ocekivati od komponenta u njemu... Baterija traje oko 2 sata, bez ikakvih power-saving programa i dodataka... Softvera s lapom dodje podosta, malo korisnog, puno beskorisnog, ovisi kaj se radi....

Jedina zamjerka je ono kaj sam i ranije vec procital... Ako ste higijenski osjetljiviji, naucit cete prati ruke prije koristenja s ovim laptopom, jer zbog glossy finisha cijele povrsine lapa i tipkovnice, na njemu (i na tastaturi) se vidi ama bas svaki vas dodir, u obliku masnjikavog organskog traga To inace radimo s svakom povrsinom koju dotaknemo, ali bas na ovom laptopu se jako dobro istice Zato dobijes uz lap i finu malu krpicu za poliranje
Staro 11.12.2008., 20:52   #7
hooch
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ej, jesi probao kad se prebaci na power saver i to, koliko onda traje baterija? jel moguce kako doci do 3h?

i dal se dobiju kakvi driveri u slucaju da hocu staviti XP?

hooch je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 08:23   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
XP drivera k'o u priči.
http://eu.computers.toshiba-europe.c...jsp?service=EU

P.S.
za 'Short Model No.' odaberi PSAGCE.
Staro 14.12.2009., 23:08   #9
spanac1
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
eto ja prodajem nov toshiba L500-128 sa win.vista original.650 eura ali vidim vec si kupio i vjerujem da si zadovoljan
spanac1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno