|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Port forwarding i dva rutera.
Pozdrav, imam problema s utorrentom sada kad sam spojio još jedan router. Naime na gornjem katu nalazi se T comov siemens se 555 router, iz kojeg ide jedan port mreže na moj kat. Na mom katu je spojen dlink di-524 wireless router, koji se na simensa spaja preko wan-a. Malo sam je proprčkao, otprilike skužio što trebam napravit. Ovako sam pronašao na raznim tutorijalima kako bi trebalo raditi. U simensu otvorm portove za utorrent za IP 192.168.1.105 To je ip adresa interne mreže simensa za mrežu prema meni. U routeru dlink sam otvorio port za IP 192.168.0.185 što je IP moga Pc-a. Ujedno sam i IP moga pca učinio statičnom, znači neće se mijenjati. I svejedno torrenti mi se sline i javljaju kako port nije otvoren. Svaka ideja i pomoć je dobrodošla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
Ispričavam se na offtopicu,mada je vezano zato..al ja isto imam problem sa forwardiranjem pa me zanma di mogu saznati ip adresu računala svog? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Champ U cmd - u otkucaj ipconfig /all + Enter, dobit ćeš kompletni izvještaj, za ispravno podešavanje postavi fiksnu ip adresu na kompu @marko69 - ako ne koristiš MaxTv bilo bi dobro da ubaciš origigi fw, al nije nužno - po postu poviše se vidi da ti je dlink di-524 na 192.168.0.xxx, prebaci ga na 192.168.1.2 (da bude u istom nizu adresa) - u SE555 manualno postavi DNS - ove (vidi Sticky) - gore si napisao da si u SE555 definirao PF za adresu 192.168.1.105, dakle to je ip adresa tvog kompa, u mrežnim postavkama stavi još Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1 (ip adresa SE555), unesi DNS - ove (vidi Sticky) - u di-524 isključi DHCP server - i najvažniji korak, u di-524 WAN postavi Dynamic IP mod rada, Primary DNS=ip adresa SE555, Secondary DNS= vidi Sticky, MTU=1500 jer je spojen Lan - om |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Hvala Nikky. Solved. |
![]() |
![]() |
|
|