Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.12.2009., 11:28   #1
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
kako najjednostavnije dodati php skriptu u xhtml

..

radim stranicu...
znam html, dizajn, ali ne bas i programiranje..
pa koji je najjednostavniji nacin da dodati dodati skriptu..

thx to all
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 17:58   #2
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Pa ne dodajes PHP skriptu u (x)HTML nego obratno. Server procesira PHP file i vraca browseru cisti HTML kod.

Iliti uz 25 sekundi na

"PHP is an HTML-embedded scripting language. Much of its syntax is borrowed from C, Java and Perl with a couple of unique PHP-specific features thrown in. The goal of the language is to allow web developers to write dynamically generated pages quickly."

"When someone visits your PHP webpage, your web server processes the PHP code. It then sees which parts it needs to show to visitors(content and pictures) and hides the other stuff(file operations, math calculations, etc.) then translates your PHP into HTML. After the translation into HTML, it sends the webpage to your visitor's web browser."

Zamislis to kao najobicniji HTML file sa dinamickim dijelovima koje generiras programiranjem u PHPu.

Da ne guglam umjesto tebe, skini neku najjednostavniju PHP skriptu i pokreni lokalno i kemijaj po njoj.
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2009., 15:50   #3
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Dobro, mogli bismo malo cjepidlaciti oko toga sto se dodaje u sto, ali mislim da nema nista netocno kada kaze da zeli dodati PHP skriptu u HTML. Pogotovo u njegovom slucaju kada on, u vec postojecu staticku stranicu, zeli ubaciti komadic neke PHP skriptice.

Uglavnom, ubacivanje PHP skripte u HTML je iznimno jednostavno. Pocetak PHP koda se oznacava sa <?php, a kraj sa ?>.

Dakle, recimo da je ovo tvoja HTML stranica:
Code:
<html>
<body>

blabla

</body>
</html>
I sada ti na mjesto onog blabla zelis ubaciti neku php skriptu. Recimo da ces ubaciti skriptu koja nece raditi nista drugo nego ispisati blabla. To bi napravio ovako:

Code:
<html>
<body>

<?php
echo "blabla";
?>

</body>
</html>

Ako u svoju stranicu zelis ubaciti neku vec gotovu skriptu, onda potrazi neki readme koji je dosao uz nju. Obicno je postupak ubacivanja veoma jednostavan i svodi se na copy/paste koda na odredjena mjesta.

Ako zelis nesto nauciti i sam poceti pisati PHP, onda bih ti preporucio da zapocnes s tutorialom na w3schools.com (http://w3schools.com/php/default.asp).
munst0r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno