Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2009., 16:34   #1
Šiblo
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Visok CPU usage kod gledanja flash videa

Pozdrav svima,

Budite ljubazni pomoći mi oko jednog problemčića.
Imam komp pentium4 star 4 godine, windows7, 2500 mb RAM, 256 grafika, 1tr hard (eksterni 3'5), CPU mi skače do 100% i ne spušta se ispod 80-90% kada je flash (youtube, myspace, macromedia flash) u pitanju. Izluđuje me kad na jutjubu slušam muziku i doslovno nemrem niš drugo radit jer cpu skače do 100% i blokira sve kaj se da blokirat. To se dešavalo i na XPu sp3. Ista stvar. Cca 2 godine je već tako. Kao što vidite trebam pomoć ! Kako da rješim najbrže taj problem tj, što je uppće problem, da li Vam moram slati neki Log file ??

Tomislav
Šiblo je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:12   #2
corsa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Problem je možda u neodgovarajučem flash playeru ili javi.
No najbolje bi bilo vidjeti procese,pa tik iznad sata pritisni desnu tipku miša ,te pritisni na "Pokreni upravitelj zadataka "--->kartica "procesi " te provjeri koji procesi koriste više od 20.000k memorije i najviše opterečuju proc.
Možeš ih popisati i staviti ovdje pa će ti ljudi pomoći.
corsa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2009., 19:09   #3
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
problem ti je u tome što flash player uzima pozamašnu količinu procesorske snage kod prikaza filmova, pogotovo ako su bolje kvalitete. Trenutno je izbačen flash player 10.1 beta, koji zapravo prebacuje sav taj proces prikazivanja na gpu.
Pa ako imaš nvidia grafičku (za ati ne znam), skini nove drivere 195.nešto, beta verziju flash playera i probaj.

od ostalih problema može ti biti i sam browser. Znam da je glupo, ali pokušaj pokrenuti preko internet explorera, ili stare mozille (2.0). To je MENI rješilo problem:
Pentium 4 2.0 GHz
1024 MB RAM
ATI 9200

Nadam se da sam ti pomoga
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore