|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Problem s printerom Canon ip4300 - error ''6A00''
Imam printer Canon pixma iP4300. Do prije koji dan je radio bez problema i odjednom nije više htio ispisivati stranice. Na printeru su se počele izmjenjivati zelena i narančasta dioda 12 puta zaredom. Nakon što sam ponovo upalio printer, printer se počne pripremati za rad i nakon 10-ak sekundi nešto krcne i nakon toga se počnu izmjenjivati diode. Računalo ga normalno prepoznaje ali kad pokušam nešto ispisati računalo javi poruku: ''Service error 6A00. Cancel printing and turn the printer off and then on again. If this doesn't clear the error, see the printer manual for more detail.'' Printer je star oko 1.5 godinu i nema garanciju. U njemu koristim dvije zamjenske crne boje, a ostale boje su originalne. Pokušao sam ručno pomaknuti glavu printera i izvaditi boje te ih vratiti ali bezuspješno. Tražio sam riješenje problema na canon-ovim internet stranicama ali nisam ništa pronašao. Molim vas da mi pomognete u rješavanjiu ovog problema što prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Glavu par puta pomakni lijevo-desno i pogledaj da negdje nije ostao kakav komadić papira. Isto tako pogledaj je li se što odlomilo...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pokušao sam sve to ali ništa. Koliko vidim nema ničega odlomljenoj i nevidim nikakav papir u pinteru. Jedino sam vidio da to što krcne je kada printer počne pomicati neku malu plastiku (na kojoj se nalaze nekakve silikonske trake) ispod glave printera gdje inače stoji glava (na desnoj strani), pomakne je malo i nakon toga zablokira. To sam primijetio kad sam ostavio glavu na lijevoj strani i upalio printer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Problem riješen
Uspio sam riješiti problem s printerom. Problem je bio da je ta mala plastika o kojoj sam pričao zasmetala printeru da podigne neku spužvicu ispod i tad je printer za blokirao. Ručno sam pomakao sam tu plastiku prema unutrašnjosti printera da oslobodim tu spužvicu i nakon toga upalio printer i sve radi kao prije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Stari legenda si!!!!!! Prije dva tjedna sam na isti forum poslao isti problem http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=135349 . Apsolutno ista stvar kao i sa tvojim!! Već sam zvao neku firmu u zg i mislio sam ga odvest na popravak jer nisam vise imao ideja!! I sada kad sam tvoje pročitao, sam zbrojio dva i dva. Da nisi to napisao ne bi nikad skužio... Trebalo je samo plastiku ispred te spužvice pomaknit prema napred da spužvica skoci gore! Evo radi, stari legenda si!!!!!!!!!! Imas pivu, punoooo ti hvala!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2009
|
Meni je naočigled ovo isto pomoglo,ali opet ista stvar,očito moram staviti nove boje pa ću ona vidjeti do čega je ili promjenit printer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|