|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
ASUS A8N SLI Deluxe - bučni cooler od chipseta
Pozdrav, imam ASUS-ovu maticnu plocu A8N SLI s nForce4 chipsetom. Problem je iritantno zujanje ventilatora na chipsetu. Zanima me da li postoji adekvatno rijesenje. Citao sam po forumima da su neki stavili Zalmanov pasivni hladnjak za northbridge ( i eventualno dodatan 120cm ventilator u kucistu) ali ne znam koliko je to pametno i kako bi se to odrazilo na temperaturu i stabilnost PC-a. Temperatura se trenutno krece od 32 do 40 st C. Svaki konkretan savjet je dobrodosao. Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja u biosu mogu smanjit vrtnju NB coolera na 60%, a već je na 70% nečujan, ap pogledaj ako i ti imaš
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zamolio bih te nesto kad vec pricas o problemima na toj ploci. Da li ti imas problema sa bilo kojom PCI karticom ? Modem,tvcard,sound card itd. Ako imas daj navedi sta si napravio da to rijesis,jer koliko vidim moj slucaj nije jedini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Na zalost ne postoji ta opcija. U BIOS-u postoji jedino opcija Q-fan pomocu koje se definira minimalna temperatura (kod koje se vent prestaje vrtjeti) i maksimalna temperatura (kad se ventilator pocne vrtjeti maksimalnom brzinom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
www.links.hr pa komponente, pa hladnjaci pa northbridge i zalman zm-47j, 50 kn i to bi trebalo biti to
![]() |
#6 |
od LemilicE
|
Onda probaj povećat min temp za povečanje vrtnje, pa da ti se non-stop vrti sporo
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
OK, jos cu razmislit o Zalmanu. Vidim da Chaintechova ploca s nForce4 chipsetom ima samo pasivni hladnjak. Na forumima sam procitao da temperatura nForcea4 s pasivnim hladnjakom dostize i do cca 60 st C. Jel to puno i bih li zbog toga mogao imati problema sa stabilnoscu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ja sam to tako riješio da sam stavio ColerMaster pasivac i na grafičku (čudnim metodama pričvrstio Intel Stock Fan koji sam spojio na mjesto za CPU. Tako se polako vrti a ne buči. Stvar mi služi za ventiliranje svega i to vrlo efikasno.
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pronasao sam ova dva hladnjaka http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_i...roduct_id=3728 http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_i...roduct_id=3407 Zanima me da li bi oni bili dobra zamjena za postojeci asusov hladnjak za nForce chipet? I koji bi od ova dva ventilatora bilo bolje uzeti? Jel 25dB glasno ili nije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ma imam i ja tu ploču ploča je sasvim ok i nije uopće bučna ,koliko mogu neke biti!
CORE 2 QUAD 6600zasad Mbo Gigabyte 965- DS4 RAM 2*1GB Mb 800 DDR2 OCZ.gold Gigabyte 9800 GT 512MB,LCD 20 WS 16X10 205BW SAMSUNG HDD WD RAPTOR 150GB 10 000rpm,500Gb Seagate SATAII,320 GB SEAGATE SATA 2,PIONER BLACK 111 16X |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|