|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ne radi mi opticki pogon na lapu
Laptop je HP nx7300. Danas sam htio gledati DVD i kad ga ubacim unutra, vrti, vrti i na koncu nakon 15tak sec se ponasa kao da niceg nema u DVD pogonu ![]() Instalirao PowerDVD i idem u njemu pokusati pokrenut DVD i dobijem poruku dirve D: is empty, a unutra original DVD sa filmom. Jel to znak da je pogon krepao ili je nesto drugo u ptanju? Sto dalje?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj očistiti leću lasera pomoću medicinskog alkohola i vatiranog štapića za uši. Ako to ne bude upalilo, pokušaj flashati novijim firmwareom. Ako ni to ne pomogne, traži si novu optiku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
jel samo taj dvd u pitanju il?! ali kak coco kaze, probaj ocistit lecu, iako vjerojatno nece pomoc previse, barem ne za dugo vrijeme + ako ju izgrebes pozdravi se s citanjem icega vise. nx7300 je prastari model (cca 3g jelda) i dobro da je tako dugo citac i izdrzao uopce. imas za relativno malo novaca novi ja sa svojim imam problema vec duze vrijeme, al mi ne znaci ni blizu dovoljno da bi ulozio 350kn u njega, stick rjesava sve probleme ![]()
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
jučer ujutro pri pokretanju viste čuje se neko zujanje u dvd pogonu(mada je prazan) pokrene je i nakon toga sam ustanovio da ne očitava ni jedan disk koji je prije očitava. Kako bih mogao ustanoviti stanje optičkog pogona optiarc DVD RW AD-7540A ATA |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stavi koji originalni cd/dvd. Ako ga ne očita, očigledno je gecrk i ne preostaje ti drugo do nabavke novog.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|