|
![]() |
#1 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Low profile grafička ili ni ta ne odgovara?
Bok ljudi, tream malu pomoć. Frend mi ima doma nekakvu kantu sa pentiumom D, mislim da je HP komp. Uglavnm to su one njihove gotove konfiguracije, gledao sam unutra, ima nekakvo malo napajanje, ATX konektor isto nije ATX nego nekakav mali sa sitnim pinovima te nekakva čudna matična koja po rupama ne odgovara niti jednom meni poznatom standardu. E sada, to je polegnuto kućište i usto jako plitko pa unutra ne stanu grafičke kartice normalne visine, jer je visina svega nekakvih 7cm unutra od ploče pa do mjesta gdje se pričvršćuje vijkom. Koliko sam skužio tu bi trebala ići onda nekakva low profile grafika, ili čak niti ona ne stane? Šta ima u ponudi od tih low profile grafičkih kartica a da se može na njima nešto i zaigrati? Nisam se dosada susretao baš sa takvim kućištima, i takvim standardima, a frend me je molio da mu nabavim nekakvu grafičku jeftinu da se može barem nešto zaigrati, jer na ovoj integrirki čak i diablo2 šteka, pa ja vas molim da mi malo pomognete, objasnite i uputite šta bi se moglo tu napravit. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
ATI 4xxx serije ima low-profile par modela, ja imam u jednom kompu stariju 3470 i čak se da i poigrat ![]() Pitanje je kakav monitor ima. Od Endivije je najača tek izbačena na tržište Sparkle GTS 250 ali bog te pita koliko bu koštala...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
to je socket 775, ali agp ili pci? vidao sam svasta, provjeri za svaki slucaj da ne bude kao meni dupli put i slabija graficka kad sam dosao sa 6600GT stavit frendu na neku asrockicu 775 koja na kraju ima agp... i na kraju dobio 9600xt koju jos uvijek slepa ![]() nego, da pogodim, to je ovakvo kuciste: ![]() ![]() igrom slucaja upravo jedno takvo kino kod mene na popravku, otisla ploca. uglavnom, kuciste je predobro. ali maticna, hladenje procesora, napajanje, i kuciste je cisto dell. moze se nekako iskombinirati da upadne matx ploca unutra, ali mislim da bi jedino utor za graficku bio funkcionalan (upitno), dok pci nema sanse. uglavnom - da, ganjas low profile graficku karticu. jedino je pitanje agp ili pci.......... i da, na gumbu za paljenje ti pise koji je optiplex u pitanju. po tome se lako sve sazna ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
@jelc monitor lcd 17", jbg neznam sada napamet koji točno proizvođač, acer, asus ili nešto slično tome, uglavnom 17" je, to znam. @burko Kućište je slično ovome sa tvojih slika, samo što se radi o HP Compaq kućištu, a neznam gdje bih mogao naći na googlu tih kućišta pa da ti pokažem točno o kojem case-u se radi. Razlika u kućištu je što kod HP-a napajanje nije na sredini kao što je brijem ovdje na ovome slučaj, nego je skroz povučeno u desnu stranu pa je prostor između I/O shielda od matične i napajanja ispunjen prostorom za dodatne kartice. Matična je S775 i sigurno je da je PCI-E utor na matičnoj. Heh sad samo treba naaći low profile grafičku, toga baš na našoj tržnici i nisam nešto našao, a njuškalu i newsima baš ne vjerujem pretjerano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
napajanje na desnoj strani, a dvije PCI kartice idu preko izvucenog adaptera, i postavljene iznad napajanja? nesto kao ovo? btw, ja bi pogledao nesto ovako: VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4350, 256MB DDR2, DVI, D-SUB, HDTV. ali bolje sa aktivnim hladenjem jer je to kuciste inace skuceno bez ventilacije: VGA PCI-E GIGABYTE ATI RADEON HD 4350 OC, 512MB DDR2, HDMI, DVI, D-SUB, HDTV VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4550, 512MB DDR3, DVI, D-SUB, HDTV. ova treca je najjaca, i na 1280x1024 (trebala bi biti ta reza na 17" lcd) bi terala prakticki sve danasnje igre. cak i 4350, malo teze, ali bi tjerale. nebi isao na polovno jer bi se mogao nacekati, ustedjelo se bi, ali nije ovo neka velika cifra. i pobogu, ako je imao za taj dell novaca, 300 kuna je prakticki nista koliko ga je platio novog. ma i polovni nisu jeftini bas, pogotovo noviji sa 775 platformom.........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Slobodno se ubacim ... ![]() Ukoliko ne nadjes nista polovno, baci oko na ovu kombinaciju 4550 ili 4650 + bracket. BTW ovaj standardni backplate koji dolazi sa grafama je cca 10cm (od maticne do mjesta gdje se sarafi grafa), tako da ti treba navedeni posebni bracket (ovako izgleda). P.S. prestize me Burko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
E da sam prije vidio... danas sam prodao Sapphireovu low profile HD4350 za 130 kn... Iskreno ne znam što bi se na tome moglo igrati osim starijih igara... ![]() Btw, kad smo već kod tih mini kućišta, već dulje vrijeme tražim tako nešto pa me zanimalo do koje jačine se rade ta napajanja manjih dimenzija? Ili, ima li kakavih takvih manjih kućušta, a da primaju standardna napajanja?
Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 29.11.2009. u 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Da tako nešto je šema, jbg lik je iz zg-a pa sad nemogu do njega da točno pogledam. Hehe, nije on kupio taj komp, nego ga je dobio na korištenje pošto mu je njegov riknuo, on je imao P4 sa onom šugavom matičnom S775 ali ddr1 i agp utorom, pričali smo na kavi o tome. Uglavnom ovo je komp samo na korištenje dok se ne skupi love pa mu budem sklepao nešto normalno, zato i gledam nekakvog polovnjaka jer komp ionako ide natrag u firmu iz koje je posuđen čim se sklepa nova konfiguracija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|