|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Stalno se pojavljuju BSOD-i
Dakle kao šta naslov kaže stalno mi se pojavljuju BSOD-ovi. Ugl kad igram igrice ili obavljam render u AAE... Jedno vrime sam mislia da je do napajanja jer svaki put prije BSOD'a bi čua da ubrzava hladnjak na napajanju (Thermal Take 550 W ), a onda sam isproba Chiftec 450 W i nakon malo dužeg vremena opet mi se pojavljuju BSOD , ali kad koristim Chiftec 450W onda mi se BSOD-ovi pojavljuju učestalije , pa čak onda i kad ne radim ništa ili kad mi se boota windows ( ugl nakon šta se pojavi jednom BSOD u igri pa kad restartam moram izgasit napajanje i ostavit komp par minuta da ne radi jer mi se onda nemože dić windows zbog bsod-a i onda ga ponovo upalit i tek onda opet mogu normalno radit , al i dalje imi se ruši kad upalim igru ili AAE) . Čudno mi je to šta ugl kad mi se pojavi BSOD drugu pogrešku mi javlja svaki put. Najčešće se pojavi Drive irql not less or equal , al pojavljue se Page fault a čak mi je jednom pisalo nešto sa POWER ( ne mogu se sitit) A opet ispod mi piše jednom da je uzrokovana nvidijnom pogreškom , jednom da je do zvuka , jednom da je do tipknovice .... Jel to možda matićna zeza ? Matićna je smeće , ASUS m2n btw PS- provjeria sam ima 5 minuta i piše da je bios star gotovo 2 godine . Jel može bit do toga ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
hmmm, moras napisat koje jos komponente imas u kompu i koji os je gore. bios moze biti ako si u međuvremenu nesto nadograđivao na komp ili metao novi os tipa win 7. u protivnom bios nije jer ako je prije komp sa istim hardwerom i istim os-om radio bez bsod onda mora i sada sta se tice biosa. ovo kako kazes da vent na napajanju ubrzava mi smrdi na preslabo napajanje. pogotovo sa time sta kazes da kada metnes jos slabiji chief unutra da se bsod pojavljuje cesce. kolko vidim tebi komp izbacuje bsod pri velikom opterecenju. tak da bi ja posudio neko jace jace napajanje tipa 600w brand name i sa njim probao pa onda vidio dalje. uglavnom napisi ostatak komponenti ili popuni opciju moj komp da se zna zbog ovakvih stvari koje su ti ostale komponente. neznam tocno koja je to asus ploca jer ima i sli verzija te ploce i obicna ali daleko je to od smeca |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Komponente su EVGA 8800 GTS SSC edition 640 MB ASUS M2N AMD Athlon 6400 + Black Edition 4 GB ( 2+2) Patriot Extreme Performance RAM Seget 500 GB ... Bios na ovoj matićnoj je iz 2008 , pa san mislia da možda moja grafićka nije ni izašla kad je izdana ta verzija biosa ( 2 misec) Kakvih priejdloga ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini Hiren's Boot CD i istestiraj hard i ram. Na tvom mjestu bi provjerio i cooler proca tj. ima li prašine u njemu i je li dobro legao na proc.
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
mozes slobodno i bios natociti novi gore, nece mu skoditi, ja npr svaki puta kada kupim novu plocu odma joj i bios novi natocim pa sam miran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Evo updatea bios i opet isto pa i gore ... Al primjetia san da su mi naponji manji nego šta bi tribali bit tipa +3.3 V mi je 3.26 a znam da bi to dribalo bit 3.35 V npr. I tako za sve . I za cpu i za gpu , a nije do napajanja jer sam to provjeria :/ Do sad nisam ima u koga provjeravat dio po dio , al mislim da ću ga odnit u rođaka u nedilju pa lijepo sijest i dio po dio eliminirat ... Još usput lipo očistit grafićku i proc :/ (al san preeee liiiin za to XD ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
provjeri kod nekoga grafu jos, ako je grafa ispravna onda nosi plocu na garanciju ako ju imas jos. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|