|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
(riješeno) Komp crkao - prekidač na 115 V umjesto na 230 V
Pozdrav! Dobit cu ovih dana par kompova na kojima je na napajanju prekidac 115/230V postavljen na 115V. Komp, jasno, ne zeli upaliti, nitko ne zna jel bilo dima i smrada... Pa me zanima, sto je moglo krepat. Jel samo osigurac u napajanju, ili je cijelo napajanje? Jel moguce da je napajanje povuklo sa sobom i druge komponente (MBO, itd...) Kuciste je ASUSovo, maticna i graficka isto ASUS, a kako je konfa iz MSana, napajanje bi vrlo lako moglo biti MS. Na kucistu pise MSGW, svi znamo sto je to ![]() Hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
imal dva takva pacjenta, zamjenis napajanje i rokaj... mozda se moze i samo zamjenit onaj duguljasti stakleni osigurac unutra... probaj pa vidi. tak i tak je to napajanje od 100kn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napajanja unutra su Asusova, isto kao i kućište. Promijeniš samo napajanje i to je to, ništa drugo nije krepalo osim njega. Odakle su ti kompovi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam iz fore stavio krivu voltažu,rukno prekidač na napajanju i da vidiš dima ![]() No,bio sam u pravu - otišlo je samo napajanje,sve ostalo radi. Zapravo sam htio provjeriti koliko stoje iza proizvoda i to,jr skoro na svakom novom napajanju piše da ima osigurač i prenaponsku,bla,bla,pa eto,haha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Dosta napajanja ima prenaponsku zastitu sekundara, ALI nema zastitu primara. Ovo dolazi samo na vrlo kvalitetnim napajanjima, kao i aktivni PFC. Ukoliko i dodje do overkil napona trebao bi izbaciti osigurac, a u najgorem slucaju izgori primar na trafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Promjenio napajanje, stavio svoje LC Power 350W neko, radi sve ;-). Ovih dana u nabavu novog napajanja... Kompovi su ukradeni iz škole ![]() ![]() Nego, trebam kupit nova napajanja. Kupujem u Linksu, pa eto, ako moze neko neko dobro napajanje preporuciti. Lova nije problem, država placa ![]() Neko od ovih ako su OK: LC Power 400W Super Silent: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.740.008 LC Power 420W Office series 80mm: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.705.004 LC Power 420W Office series 120mm: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.740.019 Prvo napajanje mi se nekako najbolje cini, ali ga nemaju u ZGu... Preporuke/savjeti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako škola plaća, ja bi radije uzeo Sharkoona 350W. Jest da je 299kn što je 100kn skuplje od tvojih. Od ovih koje si gledao, uzeo neku od verzija sa 120mm ventom jer su sigurno tiši od onog sa 80mm ventom. @bego Links ne prodaje Chiefa.
![]() |
#10 |
Premium
|
I ja sam njega gledao ali opet... Nekako mi je to preskupo, a ako je unutra sad Delta napajanje 300W, sigurno bi neko od LC Powera bilo dostatno. Komp radi 4-5h dnevno, cisto office i edukativni rad, tako da potrebe za chieftecom ili corsairom definitivno nema potrebe. Kako LC Power 400W nema (ja taj posjedujem ![]() ![]() ASUS P5B-VM, Intel Pentium 4 630 3.0Ghz prescott, EAX1600PRO... Hvala svima unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 23.11.2009. u 15:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
inace delta radi napajanja za chieftec i jos neke slabije brandove tako da nemoj njih usporedjivati s klasicnim kinezom, napajanja su cisto ok. Tko radi ova LC i od cega stvarno ne bi znao, istocni susjedi ih dosta cijene. Osobno na njima ne bi bazirao nista sto mi je bitno u zivotu ali te office kante koje su po skolama morale bi raditi i vise nego ok s njima. Tako da slobodno idi na sto jeftinije, skola ce biti sretna (pusti ti to da ministarstvo placa, imaju skola svoj proracun koji ne zele trositi na gluposti od kojih nemaju koristi a kompovi za ucenike obicno spadaju u tu kategoriju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#16 |
Premium
|
@micek_kc: rado bi te ja za kolegu ![]() ![]() @FitzTN: pa ovi LC poweri i sharkoon su bez prekidaca ![]() ![]() Os me mjenjat? Sad bas na dva probusio 12mm rupe za novi power switch ![]() @nino nigdje nisam naveo dal cu dobit kompove za sebe ili samo na servis :P evo nesto non-off-topic: Koje napajanje onda da uzmem? Jedno od ona 2-3 navedena ili je bolje da trazim za vise love i uzmem ovo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.731.006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
S druge strane nesto se Delte i nisu toliko iskazale (povremeno rikne pokoji), ali opet nema razloga za paniku (bez obzira sto su poceli shtedjeti na dijelovima). :/ Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A da jednostavno preljepiš nešto preko toga kao što ja napravim? Do sad je upalilo u svim slučajevima...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
ee dizel dobra ideja! ima kuciste straga mjesta za 80/92mm ventilator, unutra je pasivna grafa koja se uzasno grije, prescott 3Ghz, mATX kuciste... bas bi mogo stavit nutra ventove svjetlece. Imam ih doma sad oko 20ak (al samo njih 7 je s LEDicama) sry na offt al odlicna ti ideja dizel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Kod mene u skoli je negdje 20-ak novih kompova,i svi imaju to iza na napajanju...Jao al ce biti vatrometa kad se pocne prckat po tome...Ili mozda ne? Posto mi je 70% skole cure(Ekonomska ![]() Al eto,bar ce Domy imati posla...ahahaha ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
Stiglo napajanje u links... dakle, odabir je jedan od ovih (mogu 2 razlicita...): Napajanje 420W, LC POWER Office Series, ATX2, 80mm vent. PFC Napajanje 420W, LC POWER Office Series, ATX2, 120mm vent. PFC Napajanje 400W, LC POWER ATX2 v2.2, 120mm vent. Jedan komp je za profesora a drugi za ucenike. Mogu bit razlicita napajanja, ne moraju oba ista. Koje napajanje odabrati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() btw, deltama mogu oprostiti ako koja i crkne jer obicno bude dok su pod garancijom a nemaju naviku (barem iz mog iskustva) povuci nesto drugo za sobom. I umiru tiho, dva anteca su mi se skoro zapalila pa sam poceo cijeniti tu osobinu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Señor Audiophile
|
|
|
Oglas
|