|
![]() |
#1 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Speedtouch ST780
Kad uđem u ruter i odem pod Internet services i pod time imam: IP/TV, Internet i Voice. IP/TV i Internet su mi pod kvačicom znači rade, a Voice je pod iksom i piše: Contacting DHCP server. Imam PS3 i igram Fifu ali mi se neće spajat prek neta, a frend mi rekao da moram taj DHCP imat uključen pa me zanima ako netko ima isti ruter u čemu bi mogao bit problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Home Network - Interfaces - Local Network - gore na Configure i staviš kvačicu na Use DHCP Server
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zaboravi VoIp "nije to - to" i ako možeš iskljući ga, ista stvar je sa IP/TV, ako nemaš / nekoristiš MaxTv također ga iskljući. Ako nemožeš direktno onda odradi wizzard samo za Internet uslugu (nezaboravi zapisat ako nemaš user/pass za net i ostalo). Kad ovo odradiš pogledaj xyz primjera i rješenja za PortForward i postavljanje fiksne IP adrese u lokalnoj mreži. Ovo vrijedi kako za kompove tako i za PS3 a bez toga PortForward ne funkcionira. Dakle u PS3 postavi fiksnu IP adresu a u routeru kreiraj i aktiviraj pravilo(a) PortForward funkcije za potrebne portove. Sama DHCP funkcija u routeru je po defaultu ukljućena ali je u ovoj prići nebitna a pogotovo kad postaviš fiksnu(e) IP adresu(e). Frendu reci da "štrapa" i nek ti plati kavu/sok/pivu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vjerojatno imaš i komp, nađi na netu neki open port checker, isključi PS3 i na kompu privremeno postavi IP koji si namjestio u PS3 te provjeri da li router stvarno propušta potrebne portove. kad ovo završiš vrati kompu prijašnji IP (jasno ti je da mora biti drugačiji od PS3). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|