|
![]() |
#1 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Creative Xmod maaali review
Evo pošto sam se i sam namučio oko zvučne kartice za laptop evo mali osvrt na jednu eksternu budget karticu koju sam nakon mjesecd dana konačno dobio Dakle kao što i naslov kaže radi se o Creative Xmod kartici. Link Review1 Review 2 ebay Evo dobio karticu koja dolazi u popriličnom malom pakiranju za razliku od pci zvučnih kartica...recimo da je kutija otpirlike kao pola od prosječne kutije matične ploče... ![]() ![]() Bundle : Kao što se vidi na slikama bundle bi mogao biti i bogatiji ali što je tu je. U bundleu dolaze :
![]() Prvo uključivanje i subjektivni dojmovi Eto nakon instalacije uslijedilo je i testiranje dotične kartice. Komponente :
![]() ![]() ![]() Pa ajmo redom...iako je kartica čim se uključi u komp praktički OOB spremna svejedno je zvučala ko integrirana...doduše malo bolje jer je ipak i sama donekle pojačavala output pa nisam morao odvrnuti pojačalo do kraja i zvučala je ipak donekle malo bolje od integrirane ali jednostavno nije to to bilo. Naravno ko je vidio čitati upute za nešto pa tako i ja. I onda sam išao čitati upute koje su jasne kao obris mrava koji je 5 km dalje i naravno išao vidjeti ako ima na internetu štogod. I našao sam nakraju na internetu nekakav review koji je objasnio kako se naštelaju crystalizer i cmss-3d. Sve u svemu tu se otkriva ovaj skriveni select gumb koji je zapravo cijela gornja polovica i njegovim pritiskom dva puta naštimavate crystalizer a tri puta naštimavate cmss-3d. "jačina" postavki se nažalost neiscrtava na nikakvoj skali niti postoji program koji bi to pokazivao na ekranu nego se to naštimava po uhu tj kako korisniku odgovara. naravno kako povećavate/smanjivate stupanj kristalizacije/3d zvuka tako vam i brže odnosno sporije blinka odgovarajuća ledica.zgodno ali ipak se treba 5 minuta igrati s time i slušati sve i svašta da bi se zvuk dobio. ![]() Formula X-fi Xtreme fidelity = X-fi 24-bit crystalizer + X-fi CMSS-3D e pa da napišem nešto i o toj njihovoj računici.
![]() A što je s filmovima? A s filmovima je relativno ista stvar. Crystalizer sam praktički naštimao na savršenstvo ali cmss-3D jednostavno nije to to...ugl CMSS-3D reklamiraju kao da ti stvori 9 virtualnih zvučnika...ali loše to stvori...mogli su se još malo potruditi u vezi toga...jednostavno ide razdvojiti najvjerojatnije ferekvencije tj relativno dobro on razdvoji[rambo drugi dio recimo] ljude u pozadini, tenk, ramba, mjuzu, ambijentalne zvukove ali ih loše nekako "posloži" virtualno i onda jednostavno počne boliti glava od svega toga. Neznam kako bi drugačije rekao. ![]() Spajanje nečeg drugog osim notebooka/PC-a : spojio sam bio na line in ipod i naravno na line out zvučnike ali jednostavno nema smisla to raditi jer zvuk s ipoda [classic 5G 80GB] i preko xmod-a je praktički isti. Naravno za ovu ekzibiciju vam treba i vanjski punjač kojeg će te spojiti na miniusb kojeg NEDOBIJETE uz karticu [idioti kapitalistički]. sva sreća pa sam od svog hp ipaq 914 imao punjač koji isporučuje 1A struje [malo poprilično puno vuče ![]() ![]() Usporedba s prijašnjim karticama koje sam imao : Nebi se htio upuštati u sad neke detaljnije rasprave i diskusije ali po onome što sam imao posložio bi ovako kartice
![]() Eto...ako sam nešto krivo rekao/nisam rekao/trebalo bi duniti slobodno pitajte...kao što rekoh ovo je bila subjektivna procjena kartice. The good :
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nice. ![]() Btw, nabavi si poštenu podlogu za MX-a. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
a i to će doći ovih dana nadam se...poštari me baš i nevole...a do prije dva mjeseca je sve stizalo u roku od 10 radnih dana... eh da i još mali dodatak : kartica kao producira zvuk iznad studijske kvalitete tj. kao u studiju se reže kvaliteta da bi stalo na cd a onda s cd-a na mp3 se opet reže kvaliteta a xmod magično vraća tu kvalitetu i nakraju digne tu kvalitetu čak iznad studijske [graf na pozadini kutije]. naravno pretpostavljm da shvaćate da je to marketinški bullshit...imam eaglese hotel california dvd s 192khz stereo zvukom i naravno 5.1 zvukom i svejedno se čuje razlika između netaknutog dvd-a i onoga što sam izripao u mp3 320kbps cbr...naravno više nije toliko velika ali svejedno se jednostavno osjeti kad je original ona gustoća zvuka koja te udari i malo prazniji zvuk mp3ce. tako da crystalizer je ful dobar na mp3cama [za to se i "preporuča" koristiti] jer stvarno odradi dobar posao...ali na flacu ipak nije to to jer bezveze dodava "izgubljene" elemente koji nisu ni bili tu tako da jednostavno flac onda gubi smisao ali sve u svemu bez razmišljanja bi ju opet kupio ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 19.11.2009. u 15:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|