Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2009., 14:54   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Koji hosting, koji program za izradu jednostavnog websitea?

Naime, trebao bih jednom prijatelju napraviti jednostavnu web stranicu za firmu, znači ništa komplicirano, par slika, cjenik, podaci o firmi i slično...
S čime je to najbolje napraviti pošto sam početnik, Frontpage?

I drugo, koji hosting preporučate, da je stabilan i jeftin, ne treba mi mnogo prostora pošto se radi o vrlo jednostavnom web siteu...

Hvala!
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 21:28   #2
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Od Hrvata... infoit.hr
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2009., 00:25   #3
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Potpuno isto meni treba. Lagana stranica, informacije najosnovije, cjenik i logo, ništa više, također neki host tek toliko
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 23:18   #4
henri_007
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Za to najbolja joomla, ako vam se ne da učiti, i zezati s njom jednostavno dajte nekom dečecu kojih 300kn i gotovo.....
henri_007 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 01:22   #5
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Šta će mi joomla za mrtvi website kojem ne treba unos podataka ni registracija korisnika ni ništa...
Staro 09.11.2009., 07:28   #6
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Šta će mi joomla za mrtvi website kojem ne treba unos podataka ni registracija korisnika ni ništa...
Također, trebam par sličica, informacije i apsolutno ništa više
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 14:12   #7
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Prije ili kasnije će morati stavljati nešto novo, uostalom neka ažuriranost stranice firme je nekakvo ogledalo njezina poslovanja.... Barem meni....
Staro 09.11.2009., 14:17   #8
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

a kad bude trebao staviti nešto novo onda samo editiram cjenik i slike i to je to...
osim toga u joomlu se ne razumijem, a i ne da mi se baš učiti to sada...
Staro 09.11.2009., 15:47   #9
henri_007
Premium
Moj komp

A dobro, ja bi opet to izveo u joomli.... Ovako moraš brljavit po kodu, optimizacija za preglednike itd.....
Staro 10.11.2009., 02:07   #10
Ivan Mali
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
Joomla

Citiraj:
Naime, trebao bih jednom prijatelju napraviti jednostavnu web stranicu za firmu, znači ništa komplicirano, par slika, cjenik, podaci o firmi i slično...
S čime je to najbolje napraviti pošto sam početnik, Frontpage?

I drugo, koji hosting preporučate, da je stabilan i jeftin, ne treba mi mnogo prostora pošto se radi o vrlo jednostavnom web siteu...

Hvala!
Joomla je najzahvalnije i najjeftinije rješenje.

www.ucenik.net
Ivan Mali je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 10.11.2009., 14:26   #11
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

gledam ovo www.ucenik.net i tamo nema ništa za početnike.
npr. Besplatni programi koje ćemo koristit:
Citiraj:
Najprije tekst editor koji ima mogućnost prikazivanja i prepoznavanja html, css i javascript koda (također ako pišete programe u Borland C-u možete ga u njemu nai spremiti s nastavkom cpp u mapu DOS-a i od tamo učitati u Borland C):
Ne znam da li si shvatio iz mog posta, ali ja sam totalni početnik, drugim riječima nemam blage veze o čemu ovaj govori, a najmanje mi je u cilju koristiti tekst editore za glupavu stranicu kakva meni treba.
Staro 10.11.2009., 15:08   #12
henri_007
Premium
Moj komp

Zato ti kažem, najbolje dati nekome 300-400kn i biti miran.... Svališ sa sebe bilo kakvu krivicu i uštediš si hrpu živaca, jer ako si totalni početnik kao što kažeš nećeš to baš jednostavno izvest....
Staro 12.11.2009., 15:59   #13
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Evo riješio sam hosting. Prijatelj ima hosting na Godaddyju kojeg plaća skupa sa domenom 450kn godišnje, i za to dobije 1.5Tb bandwidtha i 150Gb prostora, dok su domaći hostinzi daleko lošiji, npr. kod jednog dobijem za 220kn 1Gb prostora, i ne znam koliko bandwidtha.
Vjerovatno neću ni iskoristiti tih 1Gb za website koji meni treba, ali rađe ću ovako dati prijatelju 100kn na ruku godišnje (on dijeli svoj hosting sa još 2 osobe) pa imam i prostora i bandwidtha u izobilju, evo baš gledam, prostora mu nije zauzeto ni 0,01%, a bandwidtha troši cca. 6Gb mjesečno (od 1.5Tb slobodno).

Što se tiče izgradnje websitea, jučer me prijatelj cijeli dan učio postaviti hosting, spojiti domenu sa nameserverom, instalirati joomlu, tako da još proučavam joomlu, ali bojim se da je neprikladna za ovo što meni treba. Koliko vidim, ona je više za portale, dakle za redovno ubacivanje novih članaka, tj. više izgleda kao za kreiranje bloga, a ne poslovnog websitea sa par slika, menu-om i cjenikom, pa se mislim da li da pokušam napraviti poslovni website preko joomle, ili preko Dreamweavera/frontpagea...
Staro 12.11.2009., 16:11   #14
boris87
Premium
Moj komp

boris87's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
jao za tako jednostavnu str..joomlu si stavio..

Pa skini gotov template neki fin malo ga preuredi il daj frendu koji zna s photoshopom..da ti samo header sredi...ostalo mozes lakocom u dreamweaveru ubacit neku php skriptu za slike i u php jednu stranicu ostavit za cjenovnik...to sve radis na svom pc i spremas tako da se sta desi oept samo upload par mb i odma radi.bez zezanja sa bazama...

al radi kako hoces..pozz
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2009., 16:19   #15
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Pa ja nisam ni znao što je joomla, nego svi govore joomla, joomla, joomla, pa rekao idem vidjeti šta je ta j***na joomla...
I eto, jučer vidio i skužio da je to totalno bespotrebno za ono što meni treba, tako da sada tražim neki dobar wysiwyg program...
Staro 14.11.2009., 17:10   #16
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor boris87 Pregled postova
jao za tako jednostavnu str..joomlu si stavio..

Pa skini gotov template neki fin malo ga preuredi il daj frendu koji zna s photoshopom..da ti samo header sredi...ostalo mozes lakocom u dreamweaveru ubacit neku php skriptu za slike i u php jednu stranicu ostavit za cjenovnik...to sve radis na svom pc i spremas tako da se sta desi oept samo upload par mb i odma radi.bez zezanja sa bazama...

al radi kako hoces..pozz
Drži vodu dok majstori odu, nažalost puno je takvih primjera..... To je firma, stranica će se morati ažurirati, ako će on to raditi, lakše će to riješiti preko joomle nego preko koda.
Staro 23.11.2009., 14:24   #17
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Umjesto da si tu pogubio metar dana vremena, mogao si nekom tutleku (hint: susjedov mali) dat 300-400kn i slozio bi ti jednostavan website za 3-6 sati.

Za neki mali static web je joomla / wordpress / drupal totalni overkill jer tebi vise treba da skuzis kako raditi s tim i kako ga postaviti, nego nekom pocetniku webmasteru da slozi osnovnu stranicu od nule. I to tebi treba jedno 10 puta vise. Pogotovo ako nemas blage veze kao sto kazes, bez uvrede.

Iako sve to na papiru izgleda jednostavno, pogubiti ces sate i sate na rjesavanje trivijalnih problema koje bilokoji webmaster s minimalnim iskustvom sredi za 5-15 min.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno