|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
dekodiranja
Evo da budem 1. u ovom djelu foruma.... Zna li netko gdje bi mogao dekodirati mobitel a da je jeftino i velika mogucnost da mi se mob nece sj*****?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
naravno posto si rekao koji mob imas onda ti i mogu pomoci ![]() uglavnom flashanje software-a (odkljucavanje) ti radi svaki bolji mob shop cjene variraju od 50 do 200kn sa time da ti garancija vise nevrijedi ako zelis odkljucati mob koji si kupio u vipu npr ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
ajde mi reci neke shopove?? imam sagem myz55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš ponovo kodirat mob pa će ti vrijedit garancija...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
|
domy zelis mi reci da decki iz koji odkodiravaju mobove imaju originalni software od vipa i t-mobila? ja nebi bas reko... Uglavnom zmaj odi bilo gdje di popravljaju mobitele ima gro tih trgovina i pitaj koliko kosta odkodiravanje tvog moba. Nebi smjelo nikako biti vise od 150kn tako da te netko nebi ozenio. A ako si blizu sesveta znam ja bar tri vlasnika takvih shopova ![]()
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Pobrko si stvari, dekodiranje nije isto što i debrandiranje. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
|
hmn nekuzim ![]() nego ovako ako je mob zakljucan mora se prefleshati software drugi da bi primao sve kartice ili ti vise neces imati tipku npr vodafon live nego ce ona biti dodjeljena original postavkama npr k700 ak me kuzis . e sada ja nekuzim di smo se mimoisli jer flashanje moba softwareom rezultira gubljenjem garancije . ja neznam mozda ima ljudi koji su skinuli soft sa moba prije flasha pa ako nes ode samo ga preflesaju sa origigi softwareom. tak da neznam di smo u problemu ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ako mu aparat počne zezat neće ga nosit na servis dok radi nego će ga spalit do kraja i nikako se neće znati dali je "odkodiravan" ili nije! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
|
josipe u to nebi ulazio ![]()
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja dekodiram mobitele i vecina telefona se moze ponovo kodirati bez diranja software-a. Ali par modela traze novi soft kod dekodiranja pa se moraju cak i debrandirati. Inace brandiranje inace nema bas veze s novim softom jer i kad stavis novi soft brand ostaje u vecini slucajeva jer se brand stavlja u dio software-a koji se ne mijenja obicnim prefleshavanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ovisi na koji mob, CX70 se može debrandirat flešanjem novog softwarea...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
|
domy os ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
gsmusluge@gmail.com ili 091/5752-883. Ako se mobitel odkodira prima sve kartice, ali kad ga palim i gasim ima ona sra... od T-Coma jer nisam još promjenio. Uglavnom softver se ne mjenja samo se odključa. Tak je barem na SE K700i.
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Jel se to meni čini ili tu nedostaju neki postovi? ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
|
cini ti se ![]()
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() ![]() moze mi tko reci gdje ima u zagrebu za dekodiranje? imam mob s.e.w760i i zanima me jel se moze dekodirati i jel tko zna za kolko para....hvala unaprijed ![]() javite mi na mail.....hvala Zadnje izmijenjeno od: Router. 14.12.2008. u 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ima li gdje oko mimare, ilice servis za dekodiranje mobitela, treba mi otključati mob sa simpe da može prihvatiti i tele 2 karticu. Mob je nokia 1662 i se t630. I dal znate kolika je otprilike cijena |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
ima u ilici jedan trgovina /servis, nezam kak se zove al ti se nalazi 5o m prije skretanja za vinogradsku ulicu(bolnicu) iz smjera trga , uglavnom imaš ih u svakom kvartu , mislim da svako okretište tramvaja ima svoj servis za mobove, kod doma sportova mislim isto da ima jedan , u ozaljskoj imaš 2 servisa, kod placa...cijena dekodiranja je od 50 kn do 200 kn maximalno....zavisi o tipu mobitela , skuplji mobovi skuplje dekodiranje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
oko mobitela postoje 3 stvari što se tiče softwarea: 1. DEKODIRANJE : postupak kojim se otključava mreža, znači ubija se dio "security zone" koju operateri zaključaju i stavlja se originalni dio od proizvođaća telefona, ponekad je potrebno samo čisto otključavanjae bez fleshanja softwera, ali uvijek se jedan dio promijeni. Neki telefoni su toliko zaštićeni da im moramo kompletan software mijenjat znači komplletno ga prefleshat. 2. DEBRANDIRANJE : skidanje operaterovog softwarea na originalan tvornički software od proizvođača. Znači skidaju se one teme i gluposti koje nas nerviraju od operatera ali što nemora značit da će telefon svaki put biti otključan. Moje mišljenje i moje mišljenje da su debrandirani telefoni uvijek startniji i da imaju brži odaziv aplikacija i brži rad. 3. FLESHANJE : mijenja se kompletan software na verziju koju želimo i ako se uzme "GENERIC" software u 99.9% slučajeva je telefon otključan. recimo Software kod SE ... postoji mogućnost ako updateamo software preko updatera kojki se dobije na cdu ako je odkodiran da ako se updatea da se ponovo zaključa. Nadam se da je nekome pomogao odgovor i ako sam pogriješio negdje ispravite me. Znam gdje ima servis računala u Osijeku jel sam radio na praksi kod njih. I naučio dosta toga kako se radi i što su im kvake i cake.
![]() |
#22 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
ako napraviš unlock patchem i radiš update firmware-a SEUS-om/ flešanjem taj patch se briše i potreban je opet unlock patch osim ako se radi full unlock
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ma o seusu sam pričo... da se zna na nekima ponovo zaključat... ali full unlock i flešanje preko cruisera... ma to je majka... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|