|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
ozvucenje
Imam par laickih pitanja, Da li je moguce ozvuciti prostor od 90 kvadrata sa nekom zvucnom karticom i zvucnicima za racunar 5.1 ili 7.1? Koja je najbolja varijanta za ozvučenje takvog prostora koja kartica i koji zvucnici 5.1 ili 7.1? Kako ce to sve zvucati kakav ce zvuk biti, i da li je to moguce napraviti na ovaj nacin kako sam ja zamislio? Prostor nije bas idealno bez prepreka, vec ima dvije jednake prostorije koje su povezane jednim vecim prolazom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pod "ozvucenje" na sto tocno mislis? Da li mislis na normalno slusanje glazbe ili nesto za neki tulum? Da li je to sve jedna prostorija? U svakom slucaju to je ogroman prostor za PC zvucnike, ako mislis na normalno slusanje glazbe. Koliko znam Logitech ima neke zvucnike koji su mocni, pa bi mogli mozda ozvuciti taj prostor. Ne znam tocno koji model je,ali kostaju preko 2k kn. Ako mislis na tulum onda najbolje neko stereo pojacalo i stare zvucnike sa membranama 20cm, znaci nesto tipa Techics ili Pioneer zvucnici iz 80-ih ili 90-ih....mozda mozes posuditi.(ima i drugih proizvodjaca) Moze posluziti i neka linija, jedna od onih "divljih" iliti "svemirskog" izgleda,sony,kenwood,philips... ![]() Za zvucnu nema veze koja je, moze biti i onboard zvucna. Ako mislis na kvalitetno ozvucenje takvog prostora, znaci hi-fi, onda ce to biti malo skuplji problem... EDIT: sad vidim da si napisao da to nije jedna prostorija vec ima dvije.... reci prvo koja je namjena tog ozvucenja?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
namjena prostora je teretana, najobicnije slusanje muzike nista prejako, budzet je vrlo ogranicen (sva lova otisla u zeljezo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
po meni najbolje ici na 100voltno ozvucenje to te nebi trebalo kostati puno a dalo bi zadovoljavajuce rezultate.
![]() |
#5 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() 90 kvadrata, ja bi rekao komp, iz kompa u pojacalo od barem 4x80w (dupli stereo) i onda 2 zvucnika u jednu "sobu" i 2 u drugu "sobu". Komp zvucnici nemaju tu sta radit. Zvuk nemora bit hi-fi, glavno da se solidno cuje jer nitko u teretanu ne dolazi slusat dianu krall, vise je to u smislu da ne bude tisina pa da moras slusat druge kako stenju ![]() ![]() Ovako napamet... nesto u stilu komp (to pretpostavimo da imas) + pojacalo od barem 1000-1200 kn, zvucnici barem 1000 kn par. znaci ~600 eura zaokruzeno s kablovima i stalcima i slicno.
![]() |
![]() |
#6 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Šta nisu Logitech Z5500 dovoljni za takav prostor? Imaju svoje pojačalo, priključe se na komp i to je to. Mislim da bi se super čulo s njima, a ispadne jeftinije nego pojačalo + zvučnici kao što si rekao cca. 600 € EDIT: Jedino je problem s kablovima ako je to prostorija od 90 m2.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne nisu dovoljni. U tom kompletu nalazi se jedan sub, on bi bio u jednoj prostoriji dok bi druga bila ispunjena samo satelitima i sa nesto niskih frekvencija sto bi odzvanjalo iz druge prostorije....that sucks. Uglavnom mislim da se polovno pojacalo sa A + B izlazima moze naci i za manje od 1000kn. Watti nisu vazni,moze i 40w po kanalu. Bitno da osjetljivost zvucnika bude veca u tom slucaju....e sad ovisi sta nadje... Sto se mene ice dovoljan je i 1 zvucnik za prostoriju, cut ce se dovoljno...nije to night club...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|