|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pitanja o pirotehnici
Molio bih ljubitelje pirotehnike koji zadnjih godina kupuju Orionove proizvode,tocnije razred 3 Kobre 11 i Topovske udare da podijele iskustva sa mnom o istim petardama ove godine. Naime kupujem te petarde proslih godina i ove godine se nesto gadno promijenilo na njima,jako su oslabljene. Imao sam nekoliko komada od prosle godine i usporedio sam to iz prve ruke. Smijesna je razlika u snazi. Da ne kazem da je jedan topovski udar detonirao kao raketa a ne petarda. Naravno u Orionu nemaju pojma nista,prespajaju te tamo-vamo pa kazu da tehnicari nisu dostupni do kraja 1. mjeseca... lol Ako ima tko ovakvih iskustava neka ih podijeli,molim vas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Uzeo sam ove godine probe radi Topovski udar, probao jednu, i nisam impresioniran bas, ne djeluje mi posebno, ali nazalost nemam s cime usporediti, do sada nisam koristio nista od 3 razreda. OT: mogu usporediti ustvari s cime sam dosad "slavio" a to je signalni pistolj 9 mm PA i pucajuca "raketa", i to dvoje mi je cak jako slicno...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
I ja sam primjetio da je sve slabije, prvo sam kupio arsenal kod mirnovca i nisam mogao vjerovati koliko je sve postalo krš, onda kod oriona ista prica, kobru sam probao, malo jace dere od big benga, topovski jos nisam aktivirao, stoje zapakirani. od raketa mislim da je knall best buy, njih imam jos 10 komada, to cu za novu popaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nema do stare bačve i grude karabita! Dođem neki dan u lokalni shop kupiti prskalice i one male svjetlece kuglice koje izlete iz cijevi i naglasim gazdi da ocu nesto sta lijepo svijetli i sta ne puca jer to kupujem svojim blizankicama koje imaju godinu dana. E, dobio sam kugle koje krnu ko petarda i baklje umjesto prskalica. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
topovski udar je katastrofa ove godine. Totalno sam razocaran, kud su slabe tu je zvuk sheban nekako. Udaraju mozda i to mozda par pistotaka jace od onih trokutova a skuplje su 10 puta skoro. Trokutovi, atomic il kako se vec zovu su bolja kupnja, jer ove nazivno jace su nula ove godine. izbjegavam orion ubuduce
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 30.12.2012. u 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
![]() |
#9 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Kako bi bilo lijepo da policija barem jedne godine odradi svoj posao i pošalje par kazni roditeljima čija djeca bacaju petarde. Ne bi više svaki balavac imao 14976275767 komada i bacao ih čitav je*eni tjedan, pogotovo danas A ne bi bilo loše ni pohapsiti sve idiote koji to prodaju na crno...
![]() |
#10 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Jebote pa kao da ti nikad nisi bio klinac i bacao petarde tjedan dana prije? Čovjeće al smo svi osjetljivi postali u PM.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kad sam ja bio mali, nije nitko ni skužio da bacamo petarde. Susjedi su bili glasniji ![]() Moram priznat da i meni smeta cjelodnevna pucnjava. Pogotovo mi smetaju majmuni koji bacaju petarde pod noge i među djecu. Kome se puca nek ode na vikendicu i puca koliko god želi. Bacao sam i ja petarde, ali ne svake sekunde. Šta reč? Kome? Nisu današnja djeca iskusila pravu pucnjavu pa im je ovo još uvijek fora. Sreća da nisu, al treba ipak imati neku mjeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Neznam sto bi murja trebala napravit po tvome, jerbo, petarde se smiju bacat maltene cijelu godinu, a od 27 il 28.12 do 2.1 se smije bacat i 3 razred. Cak su to i u dnevniku nekidan naglasili, tako da nevidim problema
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Cijele godine smiješ bacati samo 1. razred petardi, a to više nije zanimljivo ni najmanjoj djeci, većina ih baca 2. razred, a te petarde se smiju bacati samo od 27.12 - 01.01. Također, petarde 2. razreda smiju koristiti (i kupovati) samo stariji od 18 godina ili mlađi ali uz nadzor roditelja. A šta mi imamo po ulicama? Djecu od 11-12 godina koji već tjednima kupuju (ko zna gdje) i bacaju petarde drugog razreda, ma ne, nema problema nikakvih. Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 31.12.2012. u 21:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
Roditelji budu plakali kada im se djeca ozlijede, a sami roditelji koji djeci dopustaju petarde i kupovinu 3. razreda to svjesno cine. Trgovce koji prodaju pirotehniku prije zakonski propisanog roka ja bi NAGRADIO zato sto uspijevaju zaradit. Da budem iskren mene ne smeta tko sta kupuje, ako se tko ozlijedi sam si je kriv, mene samo smeta kada netko u 7 ujutro krene bacat petarde i onda mene bezveze budi nakon sto sam imal posla noc prije. Sve je u redu, ali nemoj me budit u 7 ujutro. BTW, policija po meni radi sasvim dobar posao, redovno imaju pun kufer zaplijenjene robe i prijava, barem imaju oni na Tresnjevci. Za ostale neznam.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne znam baš, jučer je u parku Stara trešnjevka bilo ratno stanje cijeli dan... Oprema se kupuje u trgovini koja je odmah u sljedećoj ulici iza ugla, bez ikakvog nadzora tko, što i koliko kupuje... I sami znate da se policijska postaja nalazi 50 metara dalje, a unatoč tome nikome nije palo na pamet propatrolirati malo parkom i upozoriti maloljetnike, a o posjeti prije spomenutoj trgovini da ne pričam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Meni je zelena, tzv "piratica" grunula u ruci... rascvao mi se prst ko tulipan... bilo je to prije 10-15 godina... ja sam onda imao tako, 15-ak godina...i to je bila zadnja godina da sam pucao... uopce pirotehniku... Al ajde, ne smeta mi pucanje oko nove godine, nek se klinci zabavljaju... samo bi bilo dobro vise nadzora od punoljetnih... da ne bude sranja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Ekipa trebam uslugu sto se tice bengalki, moli bih ove iz zg da mi se jave ako mogu rijesiti bngalke. Ovdje u vuko***ini nemos nista kupiti, treba mi ASAP ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
dali se sada može preko granice iz ita / slo / u cro za novu godinu? tamo su uglavnom pirotehničke p*******e puno puno jeftinije nego kod nas a i puno bolje u smislu kvalitete (efekti i ostalo). p.s. -> dali možda zna neko neke trgovine u italiji / trstu ili sloveniji / kopru i slično di se može nabaviti full dobre stvari za malo para? ciljam na vatromete, ali prave bombe za mortare ![]()
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Kupio sam ove godine jedan paket Megatron petardi.nazalost trebale bi biti najjace ali su smijese i blijeda sjena onog megatrona od prije par godina. Orion je oslabio svoj treci razred a niti mirnovec ne zaostaje u prodavanju magle... za istu cijenu prodaju se topovski udari,cobre i megatroni a snaga im je u rangu boljih razred 2 petardi.... racun ne mogu naci ali neklamaciju ne vjerujem ni da bi razmotrili....
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
taj njegov post je star godinu dana ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|