|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
pomoć zyxel 660 + edimax 7206 ap
Koristim zyxela bez wirelessa kao adsl router t-coma, flashan je originalni firmware i otvioreni svi lan portovi. Žicom su povezana 3 računala, a na jednom lanu je edimax kao wireless ap. Sve radi out of the box, signal super, kompovi na žici i onaj bežični komuniciraju, dakle sve ono što mi treba, a pokazalo mi se kao bolje rješenje od thomsona (thompson mi stalno budi server iz spavanja). A sad ono "ali", nikako ne mogu ući u setup edimaxa, u zixel 192.168.1.1 ide normalno, a u 192.168.2.1 (edimax) ni pod razno. Neznam što sve nisam probao, a trebam u setup radi podešavanja enkripcije, wlan signal mi je ovako otvoren. Cijenim pomoć!
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prebaci Edimaxa na 192.168.1.2 (pazi da ti nije neki komp već na toj IP), pa bi trebao moći otvorit njegov web konfig. Štos je da bude u istom nizu adresa (prva 3 broja ista). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala na informaciji, dobro je znati, ali kako sad promijeniti edimaxa na tu novu adresu? Ili da probam zyxelu dati 192.168.2.2, u njegov web config mogu.
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ako promjeniš IP zyxelu (u 192.168.2.2) osim Applay / Save (šta li već piše na ekranu), napravi i Reboot uređaja (kako si siguro da je pokupio novi IP kako treba). Mjenjanje IP adrese Edimax - a je lako (isto vrijedi za sve ovakve situacije): - uzmi komp / lap, ištekaj ga iz mreže - postavi mrežne parametre da "odgovaraju" uređaju kojeg ćeš spojit, to u tvom slućaju znači IP=192.168.2.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.2.1 (IP Edimax - a) - sada ćeš bez problema otvorit web konfig i promjenit mu IP adresu + Save + Reboot - vrati mrežne postavke kompa / lapa da budu u 192.168.1.x nizu i spoji ga na router |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nikky, stvarno si meštar od mriže! ![]() Sve radi ko podmazano, sačuvao si mi tonu živaca, tnx još jednom!
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
ovako, da ne otvaram yet another topic o zyxelu ![]() t-comov, sa IPTV firmwareom, stavio sam gore zadnji firmware sa zyxel supporta, ali i dalje "iptv" portovi ne rade za LAN. edit: mogu pristupit routeru, ali dalje ne ide. why? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Hm, nešto nisi napravio kako treba. Ako si upucao pravi i origigi fw onda bi trebao dobit "na raspolaganje" sva 4 lan - a. Jesi li siguran da su ta zadnja 2 ispravna (npr. grmljavine i sl. dogodovštine)? Jel se pale led - ice na mrežnoj kad uštekaš kabel? Možeš kroz SMT provjerit / promjenit konfiguraciju Lan portova, za ovo treba malo više znanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
http://www.zyxel.com/web/support_dow...20050831095441 pretpostavljam da je original ![]() zyxela koristim kao switch, eto upravo na "lan" portove uštekan drugi router koji ima WAN, te desktop PC i funkcionira normalno, na jednom "iptv" portu je laptop koji može do web guia od routera, ali ne dopire do ostatka mreže. probam ponovno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hm, valjda je bila stvar u default konfiguraciji koju sam ovaj put digo gore nakon firmwarea, sad radi ![]() ali kako blesav uređaj, zablesira se da ga nemo'š ni pingat, ali switcha normalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|