|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Situacija je sljedeća. Na sistemskoj (C:) particiji imao sam folder, s arhivom poslovnih knjiga i financijskih izvješća, zaštićenog i enkriptiranog programom naziva Folder Lock Istovremeno sam koristio BitDefenderov antivirus znajući da ima problema s rukovanjem i prepoznavanjem foldera zaštićenih prethodno spomenutim Folder Lockom. Problem se inače očituje BitDefenderovim pogrešnim prepoznavanjem enkriptiranog foldera kao malicioznog prilikom korištenja 'complete scan' opcije te, naravno, nudi njegovo uklanjanje. Znao sam kako postupiti u takvom slučaju, odnosno maknuo bih kvačicu za brisanje foldera. Međutim, tada je na računalu radila druga osoba koja je iz nepoznatih razloga pokrenula 'complete scan' i ne znajući za taj problem, dozvolila BitDefenderu da 'inficirani' folder obriše. Naravno, pokušao sam vratiti obrisano s različitim, veoma skupim, recovery programima. Međutim, susreo sam se s novim problemom. Većina ih uopće ne prepoznaje 'postojanje' C: particije, dok se oni koji je prepoznaju jednostavno 'zamrznu' nakon klikanja na 'Scan & Recover' opcije, ako je selektirana C: particija. S drugim particijama i diskovima (njih tri) nema problema. Dakako, sistemska (C:) particija je vidljiva u Windowsima XP (SP3) Pro i u normalnim okolnostima korištenja s njom problema nema. U kojem smjeru bih trebao krenuti rješavati problem, odnosno kako pod opisanim okolnostima vratiti izgubljeni i vrlo važni folder? Je li se netko susreo s istim ili sličnim problemom? Molim vas za pomoć i savjete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koje si programe probao? Jesi probao sto non-windows (odnosno sa nekim sa Hiren's BootCD-a recovery toola)? Ako je jako vazno, i ne ide sa tim "home" rjesenjima onda jedino 1. http://www.helpdisc.hr/cjenik.htm 2. http://www.inet.hr/~infolab/data.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|