|
![]() |
#1 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Loša slika nakon prelaka na nVidia grafu
Riječ je o htpc konfiguraciji sa Win7 Mce i Avermedia Trinity dvb karticom. U prošloj ht konfiguraciji sam koristio Radeon HD3450, kvaliteta slike na Panasonic plazmi spojena preko Dvi-hdmi kabela je bila odlična. U novoj konfiguraciji imam nVidiu 9400GT, isprobao sam razne kombinacije codeca i htpc softvera, pokušao sa promjenama rezolucije i refresh ratea ali i dalje imam problem sa kvalitetom slike na dvb programima, dok je razina prijema dvb signala odlična. Slika je mutna i puna digitalnog šuma, pogotovo kod brzih scnena, sve skupa izgleda kao da gledam loše kodiran divx. Ni promjena video postavki u cp-u drivera od grafičke kartice ne pomaže riješiti problem. Ako je netko od vas imao isti ili sličan problem bilo kakva ideja ili riješenje bi mi puno pomogli, u suprotnom mi preostaje zamjena grafičke kartice za neku noviju HD Radeonku. edit: Naručio HD4350 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doom. 08.10.2009. u 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mozda da stavis neke starije drajvere ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Guest
|
Mislim, ako isključimo post processing do kraja preko HDMI ili DVI konekcije oba proizvodjaca bi trebala imati identicne rezultate. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Prije ove sam imao gt9600, i ranije par nvidia pa sam bas zato i presao na ati, bio sam ljubitelj nvidie radi boljih drivera i sl. ali sam radi videa presao na ati. Teoriski bi trebale sve da imaju slicne rezultate ali nemaju, e sada zasto to neznam.
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
skini nvidia purevideo kodek i reci ht-u da ga koristi za mpeg2 sa dvb-t. ako je samo do telke. inače pošto je to bila moja karta, nikakvih problema nisam imao, prešao sam na nju sa int. intel 4500hd... osim otključanog picture dynamic range-a, što opet nije problem grafičkih, nego samih windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Émile Flournoy
|
Nije problem u samoj grafičkoj kartici ili mpeg2 codecu koji se koristi. Što god odabrao u cp drivera ili konfiguraciji codeca slika je i dalje lošija od one sa Radeonkom, kako na dvb programima tako i kod gledanja filmova. Još ću se malo pozabaviti sa driverima i codecima pa javim retultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Émile Flournoy
|
Napokon sam sredio sliku u win7 mce-u ![]() Instalirao sam zadnju verziju univerzalnog Vista/W7 drivera za grafu i konfigurirao mc prema uputama sa: http://www.hack7mc.com/ Kao najbolj mpeg2 codeci su se pokazali Cyaberlinkov koji dolazi sa Power dvd-om Nvidijin Purevideo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
sam ti reko ![]() skužio sam i ja da su najbolji, ali mi w7 po defaultu daje apsolutno sve slike bolje... dvb-t, mkv, divx. možda mi se čini ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Émile Flournoy
|
Na kraju ipak prešao na HD4350 ![]() Neznam zašto ali sa Radeonom je slika puno bolja. Razlika se najviše primjeti kod dvb-a,slika je puno jasnija i ono najvažnije, nestalo je zamućivanje slike prilikom brzih pokreta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|