Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2010., 23:00   #1
nonpcexpert
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Question Problem tijekom igranja KotOR-a

Pozdrav svima od novog na forumu. Veliki sam fan i igrač ove igre kao i svih ostalih Star Wars igara. Upravo KotOR koji mi je najdraži radi problem već duže vrijeme a nisam siguran što da napravim da bi ga riješio jer sam već jednom sredio mašinu pokušavajući "poboljšati" igru.

Evo o čemu jer riječ...

Imam HP notebook Compaq 6715b star oko 2,5 godine. U početku je bilo dobro sve dok nisam počeo skidati modove za KotOR. Mislim da se tada nešto smućkalo sa novim ATI Catalyst driverima koje sam stavio tako da je grafika bilo skroz spigana, a modeli npca deformirani. Nakon što više nisam mogao pokrenuti CCC odlučio sam poslati laptop na servis da mi stave nove Windowse (original ali ne identičan kakav sam dobio kad sam kupio laptop). Nakon što sam instalirao većinu drivera i programa ponovo sam stavio KotOR. Instalacija je prošla dobro kao i patchanje i ostali updejti. Prije negoli sam instalirao KotOR skinuo sam i novu verziju ATI Catalysta 9.11 i sve je sa grafikom šljakalo kad sam pokrenuo igru. No neugodno iznenađenje nastupilo je nakon otprilike pola sata igre. Zapravo period nakon kojeg počnu problemi nije točno određen nego ovisi o interakciji sa NPCima i modelima u igri. U početku je sve dobro a zatim počne nekakvo dinamičko osvjetljenje koje mi potpuno zacrnjuje modele npca. Kad odem u izbornik igre i osvjetlim bilo koju opciju to osvjetljenje ubrzano titra i najednom igra postaje praktički neigriva jer se jednostavno ne mogu pokrenut a da nakon dvije sekunde nešto ne zašteka. Mislio sam staviti novu verziju drivera pošto načuh kako ova 9.11 ima nekih problema ali ne želim opet zeznut stvar.

Zanima me ima li neko sličan problem ili shvaća u čemu je caka da mi da neki savjet ili smjernicu što bi bilo najbolje da učinim.

Inače da dodam da neke programe koristim u pozadini: TuneUp Utilities 2010, avast!antivirus, googledesktop, deamontools. Pokušao sam ih gasiti uz pomoć Task Managera ali nije bilo stvar u njima.

Surfao sam internetom i nailazio na strane sajtove koji govore o nekompatibilnosti ati grafike sa KotOR-om ali nigdje nije bilo naveden neki problem sličan mome. Ako slućajno već postoji ovakva tema molio bih da me se uputi pa da se ondje mogu konzultirati sa ekspertima pošto ja to nisam.
nonpcexpert je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2010., 06:02   #2
Jackson
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Ja prošao Kotor prije mjesec dana. Patchiran, brotherhood of shadow, 10.1 driveri. Nikakav problem.
Jackson je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno