|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
preporuka laptopa oko 5000kn
Pozdrav svima, Ovako, kupujem laptop od 15" za učenje i gledanje filmova i tu i tamo za neku igricu. Volio bih da ima dobar ekran(znači wxga+ ili wsxga) i što više radne memorije i brzine procesora i dobru bateriju. Veličina hard diska nije toliko važna, a za grafičku mi je važno tek toliko da ne bude intergrirana. Gledam po različitim katalozima i izgleda da se ne kužim baš u to jer se po meni dva laptopa istih performansi razlikuju u cijeni za nekih 1000kn. Ima li možda netko nekakav prijedlog ili preporuku ili barem da mi neko kaže tražim li previše za te novce. Unaprijed hvala na prijedlozima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Imaš seriju HP-a 4710s http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...?keyword=4710s Intel Core 2 Duo T5870 2,0 GHz, 17.3" LED HD+ ekran, ATI Radeon HD 4330 512 MB, 4GB DDR2, 500GB HD, DVD+/-RW,Wlan,bluetooth, kamera, FreeDOS + torba HP Basic Carrying Case |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne možeš za tu lovu očekivati sve što ti želiš, pogotovo ne dobar ekran i dobru grafu. Ovo što nudi kapetan Kirk je ok. Ali, 17,3" ekran za 5k kn? Mo'š mislit koliko je kvalitetan.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Hvala na prijedlogu. Najvažnija mi je kvaliteta ekrana da me ne bole oči dok učim. Za grafičku mi je samo važno da nije integrirana...(da mogu neku stariju igru pokrenut) Ima li tko kakvih iskustava sa tom HP 4710s serijom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Koliko sam čitao, ProBook serija baš i nije nešto što se tiče kvalitete. Najviše primjedbi ide na račun LED ekrana kojemu izbija pzadinsko osvjetljenje iako ni kvaliteta materijala od kojih je izrađen baš i nije nešto. Mislim da bi se Dellom ili Lenovom više usrećio.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Šta kažete na ovaj: http://www.optimum-online.hr/detalji...35ybc6leb.aspx Čini mi se ok i posebno mi se sviđa što ima 2 god garanciju. Nemam iskustva sa laptopima pa me zanima koliko su kvalitetni laptopi marke dell |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
IMHO sve je bolje od ProBook-a po pitanju kvalitete izrade. Imao 2 sa Intelom (4xx0s) i 1 sa AMD-om (4515s). I da kao što je coconut spomenuo, a i ja u nekoliko postova po forumu, monitori su katastrofa.
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Nekuzim sta se zalite na kvalitetu izrade Probooka, uopce nije losa(za jednog prosjecnog korisnika). U usporedbi sa Asusima sa kojima sam se susreto kvaliteta je super, a cak i u usporedbi sa ibm r serijom kvaliteta nije losa, jedino ak ste navikli na magnezijsko kuciste i spv-a matricu, tek onda je izrada i ekran loš. Ekran uopce nije katastrofa, pozadinsko osvjetljenje nigdje ne izbija i vertikalni kut gledanja je odlican. U usporedbi sa IBM-om R51, ekran je dost bolji(ima bolje osvjetljenje). Tipkovnica se ne uvija, naravno nije na rangu jednog IBM-a ali je vrlo dobra i tisa od Ibm-ove. Jedino sto bi nekima moglo smetat je cudne tipke kod touchpada i to sto se ona plastika ispod tipkovnice, ona mat, lako zamasti. Nijedan drugi laptop ne nudi C2D, 500GB diska i 4 gb rama za oko 5000 kuna. (govorim o modelu 4510s) Tako da za jednog prosjecnog korisnika, laptop je super. EDIT: Neznam kako to, dosta vas je protiv HP-ovih notebooka opcenito, a opet HP su najprodavaniji notebookovi u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. Sto znaci da ih ne bi ljudi kupovali da su loši. Zadnje izmijenjeno od: DanielDJ. 01.09.2009. u 00:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Pa je super je samo što ljudi vise vole one laptope ko npr hp ili toshiba, ja imam acera koji dobro radi ali nema bas puno tih dodataka što probook ima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Svatko ima svoje favorite. Tebi je ProBook dobar, meni nije. Stari modeli iz serije 63xx i 67xx su bili kvalitetnije napravljeni. Ono što ja zamjeram HPu je što više nema modela sa zaista jakom igraćom grafom.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
nema? a elitebook workstation serija? 8730w: 3700m aka gtx 280m - sa smanjenim taktovima 2700m aka 9700m gts - isti taktovi v5725 - hd3670 - isti taktovi 8530w: 770m aka 9600m gt - isti taktovi v5700 aka hd3650 - isti taktovi jedino sto hp laptopi sa jacim grafickim karticama nikad nisu bili ni blizu jeftinih, pa nisu ni danas. nx8220 je u vrijeme kad sam ja svoj laptop kupovao kostao oko 14000kn, dok je moj bio 10k, razlika osim wide monitora i neintegrirane graficke ne postoji, imaju jednako kuciste, tipkovnicu i kompletan hardware, dapace, laptopi ih klasa i dan danas kostaju skoro pa jednako, tek koju tisucu kn su jeftiniji. @pokretac topica..procitaj ovo, pogledaj linkove i cijene laptopa sa solidnim ili vrlo dobrim ekranima, pa ako imas toliko i spreman si odvojit dapace to je ok investicija jer ce svi oni potrajat poprilicno dugo. Ali ne kao igraci strojevi, naravno. Ja bi isao sa 8530p sa 1680x1050 wva ekranom, trenutno vrhunac ekrana kod laptopa, ali najjeftiniji je ~11000kn edit: bas sam konj, heh, nisam uopce nasao kad sam pisao reply podatak o kojoj cifri se radi, mda, za 5kkn nece ici dobar ekran, al pogledaj si malo laptope okolo u zivo (zaketi se do mikronisa recimo i maltretiraj ih, tek tolko da vidis kakvi su ekrani, lako kupis isti model i negdje dalje gdje je jeftinije) i koji pase uzmi ga, za smanjivanje umora smanji brightness i to je to.
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 02.09.2009. u 00:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Jučer sam jednoj poznanici u kategoriji do 4.500kn, preporučio Acer Aspire 5738G-642G25Mn (T6400 2x2GHz; 2Gb 1066MHz DDR3; 250Gb; 15,6" LED 1366x768; G105M/512Mb, BT, Linux,...) za 4.026,99kn u Telebitu.
![]() |
#16 |
Banned
|
i ja sam uzeo ovaj prijenosnik HP ProBook 4510s Notebook PCi mogu reći da sam za sada zadovoljan evo čak vrti i CoD5 bez problema naravno ne u nekoj super rezoluciji ali za igrati je ok ne trza ni malo,kao i na stalnom računalu,zaslon je isto ok od 17",multimedija radi super,tv preko usb-a isto,pa mi nije jasno kritika na njegov račun pogotovo kada pogledate njegovu cijenu i oni što nudi a gledao sam prijenosnike koji nude daleko manje nego ovaj a po čak i duploj cijeni |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Čuo sam za te Crystalbrite 15.6 i veće monitore da su veoma solidni po pitanju kvalitete slike,boja i oštrine pa me zanimaju grafe unutra. Mislim da imaš model iznad sa 2x2gb DDR3,ček sec.. http://www.konikom.hr/p7476/notebook...duct_info.html Ne može biti logikom stvari,toliko loše - koliko nudi jeftinoćom. Ti ako si ovaj uzeo,to je DDR2 unutra. ![]() http://www.konikom.hr/p7475/notebook...duct_info.html Nisam proučavao dolazi li isti model i sa DDR2 i sa DDR3,čija je to greška i kakva je to matična kad obje memorije podržava,prije greška. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 03.09.2009. u 14:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
http://www.moj-shop.net/proizvodi/HP-ProBook-4510s-Notebook-PC-(NX621EA).html ja sam ostao kad sam instalirao cod ![]() btw.meni je apsolutno svejedno jer ga ja necu niti koristiti.. i mogli bi prestat sa ot-om da ne dobijemo porciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
@robi lap je ok ili mislim uzeti nešto za zamjenu stolnog Pc, pa imam par pitanja u vezi hp 4710, 1. jel ima izbijanja svjetla u kutovima, 2. kad staviš manju rezoluciju kod igara jel je monitor razvuče ili ostaje u "prozoru", to je netko spominja, 3. jel lap puno zvrnda, disk i hlađenje, ako ima ko preporuku za sličan lap, 17" do 6000, mora imat hdmi i zasebnu grafu neka upiše |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Vec kad postoji tema za lap oko 5000kn,evo da se i ja ubacim. sto mislite o ovim lapovima? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=010.900.365 i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=018.500.058 Lap bi koristila studentica.Ponajvise za AutoCad i programiranje. LP,Marko. EDIT:Zanima me koja je razlika u ekranima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
a u mikronisu je za nekih 300 kn jeftiniji nego u linksu |
|
![]() |
![]() |