|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pitanje u vezi 3 pinskog konektora
Zanima me koliko sa koliko W se smije opteretiti 3 pinski konektor na matičnoj tj. koliko W daje 3pin konektor. razmišljam više ventilatora zbrikati na jedan 3pin konektor. hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A šta piše u manualu ploće, moralo bi pisat ili su i to počeli "zaboravljat" navesti ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislio sam možda da je to nekakva standardna vrijednost kao npr. koliko daje W PCIE sabirnica... btw, vidio sam da ekipa zna do 7(3 ili 6 je često) ventova spojiti na 3 pin napajanje... i kako to spojiti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa potraži pdf na netu bemu miša potopira. Na istom mjestu a i na webu imaš raspored tj. funkciju pojedinog pina. Pin šta daje info o rpm spoji samo na jedan vent, a na preostala dva spajaš napajanje (+/-) ventova u pararelu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
"The fan connectors support cooling fans of 350mA ~ 2000 mA(24 W max.) or a total of 1A ~ 7A (84W max.) at +12V" znaći po priključku može 24 ili 84 W. Ili je 84W za sve konektore? ![]() koliko cca W troši 120mm vent na cca 800, 1000 i 1200 rpm? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Kopiraj ovdje formulaciju pa ćemo više znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ovako je jasnije, po konektoru možeš "povuč" do 2000 mA (šta je puno), a ukupno 7A (isto puno tj. dosta za bilo kakve ventove). Nisi naveo koliko to ventova ukupno misliš stavit (neračunajuči ovaj za proc) a imaš priključaka ko u prići. Po dva venta po konektoru će sigurno radit bez problema. CHA-FAN1 - 3 imaju Q-Fan funkciju ako je uključiš a to znači da mobo mjenja napon (time i rpm) ovisno o temperaturi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a mislim na jedan konektor ili 3 ili 4 ili 6 ![]() ovisi kak će mi biti ljepše ![]() radi se o radijatoru za vodeno da olakšam... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Za kraj da se našalim, čitajte uputstva gdje obično piše sve šta treba. |
![]() |
![]() |
![]() |