|
![]() |
#1 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() @moderatorima: ako je ovo krivo postano, please nađite gdje bi to trebalo ići. Ovo sam napisao na face-u svojim prijateljima koji su zapravo trenutno jedini potvrdili da žele ovo i zapravo su me oni nagovorili da to radim. Pa evo polu-copy-paste od tamo. Obzirom da imam hrpetinu slobodnog vremena i potrebu za novcem, napokon počinjem držati "instrukcije" iz stvari koje IT-evci trebaju znati da bi se počeli baviti sistem administracijom. Već me dosta ljudi pitalo dali možemo ovakvo nešto raditi, pa sam ih uvijek usmjeravao na razmjenu vještina gdje smo to mogli raditi besplatno. Ali se baš i nisu odazivali. Pa eto, da probamo ovako. Instrukcije će biti napravljene u obliku radionica od kakvih 5 ljudi, u sessionima od po 4 sata, jednom tjedno ili koliko već bude "polaznicima" odgovaralo. Sat će koštati 40 kuna. Teme će ovisiti o profilu i predznanju "polaznika", a cilj će im biti učenje svega potrebnog da bi se znalo dizati i održavati razne web,mail,dns,file i slične servere. Dakle, ovisno o predzanju "polaznika" to će biti od osnova i malo naprednijeg korištenja linuxa, instalacije linuxa, pa preko učenja načina rada lokalnih i internetskih mrežnih i sistema, pa do nekakvog dizanja servera, njihove konfiguracije, trablšutanja, itd. Kome je namijenjeno: - system administratorima bez ili sa malo iskustva i znanja - web developerima i programerima koji žele znati više o sustavima s kojima rade - ljudima koji završavaju ili su završili fax, a žele naučiti kako i gdje se primjenjuju stvari koje su na faxu naučili - iskusnim windowsašima koji žele naučiti kako stvari funkcioniraju na linuxu Što ćete znati nakon ovoga: - nema garancija. - znati ćete više nego sada. - nema certifikata - nema garancija da ćete bez pol muke naći posao. takve gluposti ne želim niti mogu obećavati. Javite se ako ste zainteresirani na horzadome*NOSPAM*@*NOSPAM*gmail.com
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|