|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
hm, pogledaj u task manager dali ti rade 2 jezgre? Ako ne, mislim da ti slijedi reinstalacija windowsa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Da ti nije u biosu isključena opcija za multi jezgre, neznam kak se zove. provjeri u biosu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Imaš moddanu instalaciju windowsa ili neku xhackbla verziju?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Još bude i ispalo da opće nije složil da mu Task Manager prikazuje po jedan graf za svaku jezgru. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.10.2009. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Khm... Nemam leegalnu verziju Windowsa... Ali svejedno bi trebalo raditi koliko znam :S BTW. Idem provjerit bios... EDIT: Nisam nastao nista za multi jezgre u BIOS-u, znas li mozda tocno ime toga tako da to enablam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
-------
|
Jedino kaj budeš našel je opcija za uključiti ili isključiti SSE i SSE2 instrukcije. Nema ništ vezano za jezgre. Moreš jedino ući u BIOS i odma F10, da spremi postavke i to je to. Nakon bootanja provjeriš dal Task Manager dobro prikazuje dvije jezgre, jer kolko se da videti po tvojim screenshotima procesor je vredu prepoznat kao dvojezgreni. Citiraj:
Tebi je procesor normalno prepoznat kao dvojezgreni, samo provjeri u Task Manageru, pod View >CPU History dal imaš opciju za One Graph Per CPU i to je to. Naravno, ako imaš tu opciju fino ju aktiviraj i videl budeš dvije jezgre. Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.10.2009. u 22:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
uplasena ne vidi se razlika u cemu? u bootanju, u radu samog os-a, u nekim video programima, u igrama, u brlj zdrlj? i s kojim procesorom se ovaj 4200+ x2 uopce usporeduje, jer ja ne znam? i ovo je jako pametno sto napises da nemas legalne vindovse, a inace je to vrlo bitna stvar.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
-------
|
Imal je prije jednojezgreni 3000+, a razliku u igrama ne vidi jer nema instaliran Dual-Core Optimizer, pa mu je isti vrag (u većini igara) ko da ima jednojezgreni i FPS mu šara kak ga volja. Dok u programima ne vidi razliku, jer ili ne koristi one koji imaju sposobnost iskoristiti sve raspoložive jezgre ili jednostavno opće nije ni imal potrebu za dvojezgrenim procesorom, pa mu je sad totalno svejedno kaj radi po pitanju "uključivanja" jezgri kad razliku tak i tak ne bude osjetil. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
za slučaj da nije i to sa grafom, pogledaj ovo http://forums.amd.com/forum/messagev...threadid=93728
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
|
Odi (ako već nisi) u BIOS i promijeni recimo datum i stisni F10, pa sačuvaj postavke. Onda opet provjeri situaciju s grafovima. U slučaju da i dalje nemaš dvije jezgre, Facelessone ti je linkal ono kaj ti je sljedeće na dnevnom planu. Ako ni to ne upali, počni tražiti BIOS s kojim tvoja ploča podržava X2 procesore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
-------
|
Koji jumper, onaj za Clear CMOS ili neki deseti? Si opće probal kaj od rečenog ili odma ideš flashati novi BIOS, mada možda nema potrebe za tim? Ako i kad budeš flashal, ne trebaš nužno raditi Clear CMOS, dosta je da i u BIOS-u loadaš Deafult postavke. Mada ako baš hoćeš posezati za Clear CMOS opcijom, nakon kaj to napraviš, jumper za Clear CMOS, prebaciš iz (najčešće) pinova 1-2 u 2-3, a nakon toga opet vratiš u 1-2, tj. kak je bilo. Da ne bi bilo zabune ne ostavljaš taj jumper u 2-3 pa onda ideš flashati, nego samo prebaciš na pinove 2-3 i "za sekundu" opet vratiš u "početan položaj", tj. na pinove 1-2. Uostalom sve to ti lepo piše u priručniku od ploče, pa pregledaj prije nego kreneš kaj flashati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Na KN8 bi trebalo radit kako treba sve, ako BIOS ne prepoznaje proc neće ga htjet niti bootat, ako boota - prepoznala ga je... Što se grafa tiče ja imam drugu mašinu sa 3800+ x2 i fakat se ne sjećam sad dal imam odvojene prozorčiće za CPU usage na njemu u XPima ili nemam ali mislim čak da nemam u svakom slučaju uzmi everest i pogledaj u Operating System - Kernel Type mora pisat multiprocessor i u motherboard -> CPU tabu vidiš na dnu pod utilisation po jezgrama ispis... E da instaliraj si i onaj AMD optimiser za svaki slučaj, btw ne osjeti se u SVAKOJ stvari i progiju više jezgara...
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
|
Eto ti odgovora instaliran ti je single core kernel, zato ti ne radi kako treba, ako si reinstalirao windowse na čisto (s formatiranjem) probaj s drugim medijem opet, ako si instalirao preko postojećih možda ti neće zato, u svakom slučaju probaj prvo deinstalirat u device manageru sve kaj možeš deinstalirat od ploče (u Safe modu) pa nek izvrti opet detekciju uređaja i poinstalira si drivere... E da i daj sshot od BIOS taba...
![]() |
#28 |
Beskorisna bitanga...
|
A čuj ako ne radi tako mora onda bit neka greška u tvom instalacijskom CDu, nabavi drugi pa probaj s njim, nek ima SP2 ili SP3 integriran na sebi...
![]() |
#30 |
Premium
|
Ima moddanu instalaciju gdje je već s nliteom odabrano da je uniprocessor
|
|
Oglas
|
|
![]() |