Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2009., 22:38   #1
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
Aplikacija za deletiranje nepotrebnih stvari

Dakle treba i neki program s kojim je moguće "stvoriti" više mjesta na hard disku s obzirom da kad sam instaliravao windowse sam napravio C particiju premalenu i sada imam problema sa mjestom, jest da sve igre i ostale stvari stavljam na D particiju ali i na C se smanjuje prostor. Išao sam na clean disk i deletirat one temporary files itd.. ali i dalje nemam dovoljno mjesta. Jel znate koji dobar program koji će mi "nać" smeće na C particiji da mogu obrisat? znam da to postoji ali tko će se sjetit imena.... Hvala
alan_poh je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2009., 23:03   #2
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kolika ti je velicina C:?
srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2009., 18:49   #3
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
1. Isključi hibernaciju
2. Isključi System Restore
3. Premjesti Swap na drugi disk ako ga imaš
4. provjeri da li imaš i koliko je "težak" dr.Watson dump log file (WinXP) i isključi ga.
5. provjeri C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data (ako se logiraš kao administrator ili umjesto administratora treba stajati ime pod kojim se logiraš), softver koji instaliraš ostavlja na navedenom mjestu svoje datoteke a kada uninstaliraš često te datoteke i dalje ostanu na navedenom mjestu,
6. relociraj defoltnu TEMP lokaciju na drugu particiju ili disk
7. CCleaner je zgodan besplatan programčić koji pored standardnih brisačkih sposobnosti ima zgodnu opciju include u postavkama gdje možeš odrediti što i gdje da briše,
8. TuneUp Utilities imaju korisnu opciju za brisanje nepotrebnih stvari ali imaju i još bolju stvar, TuneUp Disk Space Explorer, pomoću kojeg možeš točno locirati gdje se nalazi najveća koncentracija podataka i koji tip podataka je u pitanju,
9. Ako ništa od toga dovoljno ne pomaže onda možeš jednostavno, povećati prostor C particije. To možeš sa npr. Acronis Director Suite. Ali prije nego što to učiniš obavezno napravi backup sa Acronis True Image za svaki slučaj (da me ne tražiš sa automatom po zagrebu ).

Zadnje izmijenjeno od: de sign. 06.11.2009. u 19:43.
de sign je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno